Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Економист престао да излази, запослени у штрајку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 06. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Блиц онлајн

Економист престао да излази, запослени у штрајку

Београдски недељник Економист престао је редовно да излази, а редакција је ступила у штрајк јер послодавац радницима дугује шест зарада и не плаћа порезе и доприносе, саопштила је данас редакција Еконономиста.

Редакција Економиста у саопштењу истиче да је званични власник Економист медија групе Медија интернационал група, са седиштем у САД, али да је стварни власник бивши потпредседник Владе Србије Божидар Ђелић.

Ђелић је, како је наведено, од момента куповине тадашњег Економист магазина пренео управљацка права на Драгану Јовановић.

 - Редакција захтева поштовање одредбе Уговора о раду и Одлуке која обавезује послодавца да зараде исплаћује на сваких 15 дана, и да нам буду исплаћене све заостале зараде- пише у саопштењу редакције Економиста.

"Блиц" је покушао да ступи у контакт с Божидаром Ђелићем и замоли га за коментар, али се он не јавља на телефон.

Последња зарада запосленика у том економском часопису, која у просеку износи мање од 40.000 динара, исплаћена је 8. маја 2012. и то за прву половину новембра 2011, а доприноси и порези се од друге половине априла 2011. уплаћују на минималне зараде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси