Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Силеџији до осам година затвора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2012.

Извор: Правда

Силеџији до осам година затвора

Истрага о нападу на екипу "Студија Б"

Прво основно јавно тужилаштво у Београду затражило је од суда да покрене истрагу и одреди притвор Дејану Житићу, који је претио, вређао, а потом и физички насрнуо на новинарску екипу Телевизије „Студио Б".

Томо Зорић, портпарол Републичког јавног тужилаштва, каже да Тужилаштво терети Житића да је извршио кривично дело угрожавање сигурности у стицају, са кривичним делом насилничког понашања.

- За кривично дело утрожавања сигурности, прописана је казна затвора од једне до осам година, а за насилничко понашање казна затвора од шест месеци до пет година. С обзиром на то да су у питању новинари који су вршили своје редовне новинарске активности, Тужилаштво хе сигурно тражити да се изрекну максималне затворске казне у оквиру оних које су прописане законом - нагласио је Зорић.

Новинарку „Студија Б" Мају Николић, сниматеља Зорана Лазића и асистента сниматеља Дејана Дерајића, напао је Дејан Жутић испред зграде где станује, најпре вербално, а затим и физички, док су у среду снимали прилог о стању у саобраћају на углу улица Тадеуша Кошћушка и Цара Душана.

Нападач је, како саопштава полиција, рекао да је напао новинаре и сниматеље јер, како каже, „људи у Србији живе тешко, а они ту снимају којекакве рекламе".

Удружење новинара Србије истакло је да напад на новинаре треба третирати као угрожавање сигурности људи који обављају посао од јавног значаја, за шта је казна затвор од једне до осам година.

Р.Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси