Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Слободану Јаковљевићу награда „Светозар Милетић”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 02. 2012.

Извор: Дневник

Слободану Јаковљевићу награда „Светозар Милетић”

Друштво новинара Војводине доделило признање уреднику „Дневника”

Поводом Дана новинара јуче је у Галерији Архива Војводине свечано отворена изложба архивских докумената о првом председнику Југословенсксог удружења новинара Душану Шијачком.

Додељене су и награде Друштва новинара Војводине ауторима најбољих новинарских остварења у прошлој години.

Уредник у листу “Дневник” Слободан Јаковљевић, вишедеценијски репортер с многобројних највећих и најважнијих спортских приредаба у земљи и свету, добитник је награде за животно дело “Светозар Милетић”.

Награду “Димитрије Фрушић” добио је Озрен М. Радосављевић, главни и одговорни уредник листа “ Долић”.

Награда “Јаша Томић” ове године додељена је Александру Вељићу за изузетан допринос расветљавању историјске истине о геноциду мађарских фашиста у јужној Бачкој током Другог светског рада.

Јован Сретеновић, новинар ТВ „Панонија”, овогодишњи је добитник награде “ Др Петар Дрезгић” за извштавање из области аграра.

- Највеће задовољство је што сам ову награду добио од својих колега. Захваљујем се људима који су ме предложили и жирију који ме је изабрао, јер је свакако било још оних који су је заслужили - рекао је Јаковљевић.

Покрајински секретар за културу и јавно информисање Милорад Ђурић отворио је изложбу и честитао празник свим новинарима.

- Ово је прилика да се присетимо људи који су били зачетници ове професије код нас, али и неких других, лепих, времена. Сведоци смо колико су се медији и технологија променили од тада, али оно основно није, а то је да новинараство треба да буде објективно, професионално, али и независно - рекао је Ђурић.

Г. Ч.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси