Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Угашена ТВ Ваљево
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 02. 2012.

Извор: Преглед

Угашена ТВ Ваљево

Локална Телевизија Ваљево престала је да емитује програм и у кабловској мрежи СББ и ИПТВ „Телекома“ после пленидбе опреме по тужбама запослених за неизмирене зараде.

Сигнала нема од петка, када су тројица сниматеља и монтажера преузела остатак постојеће опреме „у нади да ће је продати и тако намирити дуг за плате“.

У ТВА очекују покретање стечаја за шта су се законски услови стекли 4. јануара, али су на сајту Народне банке Србије (НБС) видели да је тај рок померен најпре за 4. а потом и за 24. фебруар „иако нема објашњења за такав потез“.

ТВ Ваљево је са 16 запослених, у фебруару 2010, на поновљеној аукцији за 147.000 динара купио Слободан Павловић, из Уроваца код Обреновца, који је тада купио и Радио Барајево. Павловић се бави електромонтерским пословима, производњом дечијих креветаца и одржавањем чистоће, а у ТВА је био дужан да уложи 1,37 милиона динара.

Агенција за приватизацију је 28. марта 2011. раскинула купопродајни уговор са Павловићем због неизвршавања обавеза, а у мају је за привременог заступника капитала постављен машински инжењер Бранко Трифуновић из Аранђеловца.

Локална самоуправа није била вољна да ТВ Ваљево, која информативни програм не емитује од 20. јануара 2011, поново врати на буџетско финансирање због дугова, који су летос износили преко шест милиона динара, а Павловића намерава да тужи за неизмирену закупнину простора, неплаћену струју, воду и друге комуналије.

У овом тренутку у Ваљеву постоји само једна легална телевизија - Регионална ВТВ, док програм у каблу емитују „Марш“ и „Линк“, а у етру и ТВ „Цроник“.

Занимљиво је да су „Маршу“ и „Цронику“ одузете локалне дозволе због неплаћања надокнаде за коришћење фреквенце.

С. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси