Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Панон ТВ проширује делокруг
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 02. 2012.

Извор: Данас

Панон ТВ проширује делокруг

Изградња јединствене ТВ мреже на мађарском језику



Суботица - Иштван Боџони, директор РТВ Панон на мађарском језику најавио је почетак изградње телевизијске мреже војвођанских Мађара у оквиру те куће, а до сада је потписан уговор са шест локалних самоуправа и три РТВ-центра.

Очекује се да у следеће две недеље буду потписани уговори са још неколико локалних самоуправа радио и телевизијских центара.

- То ће значити могућност да РТВ Панон добије информације са територије целе Војводине, и наши програми, знатно богатији, буду доступни већини насеља у којима живе војвођански Мађари. Успостављање јединствене мреже има за циљ заједничку припрему емисија, као и размену информација и програма. Желели бисмо да постигнемо и то да информације преко ове ТВ мреже стигну и до матичне државе и до Београда - рекао је Боџони.

У оквиру нове шеме рада један од циљева је и што богатији програм емисијама и прилозима са телевизија на српском језику, које ће бити преведене на мађарски.

Такође, воде се преговори и да се поједини програми мађарских ТВ станица титлују на српски језик.

У плану је формирање јаке екипе дописника из Београда, као и јачање сарадње са редакцијама других медија на мађарском језику - „Мађар со“, „Хет нап“ и Радија Суботице. А како би програм који емитује Панон ТВ био доступан што ширем аудиторијуму у Војводини, један од планова је проширење сарадња и са кабловским емитерима. Иначе, програми РТВ Панон већ се могу пратити и преко ИПТВ мреже у Србији, као и преко интернета.

В. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси