Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Трамп дао рок за куповину ТикТока до 15. септембра, Снепчет у “лову“ на кориснике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2020.

Аутор: РТС, Ројтерс, techcrunch.com Извор: РТС

Трамп дао рок за куповину ТикТока до 15. септембра, Снепчет у “лову“ на кориснике

Амерички председник Доналд Трамп рекао је да нема ништа против да "Мајкрософт" купи апликацију за дељење кратког видео-садржаја "ТикТок", али је истакао да то мора бити учињено до 15. септембра и да ту апликацију не може да контролише Кина.

Доналд Трамп је навео да је имао одличан разговор са директором Мајкрософта Сатјом Наделом око куповине апликације која је у власништву кинеских инвеститора, али да би било много боље да "Мајкрософт" купи 100 одсто власништва, а не само 30 процената.

Трамп је, такође, рекао и да ће америчко Министарство финансија имати добити доста новца од куповине, наводи Ројтерс.

"Мајкрософт" је претходно на корпоративном блогу навео да наставља преговоре око куповине "ТикТока" и да ће позвати и друге америчке компаније да учествују у куповини акција као мањински власници.

Директор америчког технолошког гиганта Сатја Надела је изјавио да је о томе разговарао са Доналдом Трампом.

"То је у суштини вест у свему овоме", истакао је Надела. 

Са друге стране, Снепчет, према писању Тек кранча, циља кориснике "ТикТока".

Та компанија је најавила да ће започети тестирање нове функције која омогућава корисницима да на своје "снепове" постављају музику, слично као у "ТикТок" апликацији.

То би могло да омогући Снепчету да искористи "бег" корисника ТикТок-а, који су почели да трагају за алтернативним апликацијама док Трампова администрација разматра забрану кинеским технолошким компанијама због забринутости у вези с приватношћу података.

Снепчет већ има искуства у вези са аквизицијом корисника, будући да се тој популарној аплиакцији слична ствар догодила када је Фејсбук лансирао "стори" функцију 2017. године и могућност да сваки корисник персонализује кратки видео.

Иако су бројне државе забринуте због могућег нарушавања приватности корисника и коришћења њихових личних података, ниједна до сада није предузела толико драстичне кораке као САД, која у ТикТоку види опасност по националну безбедност.

Америчког председника Доналда Трамп лично је разбеснело то што су корисници ТикТока били одговорни за пропаст његовог митинга у Тулси у Оклахоми, јер је на митинг дошао тек делић од 20.000 људи који су се пријавили.

Корисници те популарне апликације координисано су резервисали карте, планирајући да уопште не дођу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси