Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

28. 09. 2017.

Извор: Удружење радио-станица РАБ Србија

Одговор Удружења РАБ Србија

Потпуно су неосноване и неистините тврдње представника Сити радија да је неправедно распоређен буџет на конкурсу за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Ниша за 2017. годину.

Једини критеријум по којем су донете одлуке је био квалитет пројекта, а не лични интереси чланова комисије, нити утицај било које политичке странке или партије.

Петочлана комисија оцењује пројекте и предлаже медије који би требало да добију средства на конкурсу, а коначну одлуку који медији ће и добити средства из буџета града доноси градоначелник Ниша.

- Репрезентативно Удружење радио станица РАБ Србија конкурише за чланство у свим комисијама и другим телима у Србији у којима се одлучује о питањима важним за радио станице - чланице Удружења. Тако је један члан Удружења изабран за члана комисије у Нишу. Наглашавам да је током претходне године Удружење радио станица „РАБ Србија“ имало своје представнике у комисијама свих већих градова и локалних самоуправа и да никада није било примедби на њихов рад. Чланови „РАБ Србија“, а сигурна сам и колеге из осталих медија и удружења, савесно раде свој посао и о томе који ће пројекат добити средства из буџета одлучују искључиво на основу квалитета пројекта. Осим тога, о кандидату који ће представљати „РАБ Србија“ у било којој комисији не одлучујем ја лично, већ Удружење, тако да ни један од представника не заступа моје личне интересе – поручује Маја Раковиц, власница и главна и одговорна уредница NAXI радија и председница Удружења радио станица „РАБ Србија“ одговарајући на тврдње Сити радија да је њен заменик седео у комисији и директно одлучивао о пројектима.

Треба напоменути и да је из буџета града Ниша и Републике Србије за медијске пројекте Сити радија и портала Сити онлајн од 2015. године до данас издвојено више од 10,6 милиона динара, што је око 90 000 еура. За сваки динар који је додељен у комисијама у којима је био члан представник „РАБ Србија“ гласао је искључиво на основу квалитета пројеката. 

У Београду, 28. септембар 2017.

Удружење радио-станица РАБ Србија

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси