Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Медијски конкурси - пројектно суфинансирање

27. 09. 2017.

Аутор: ФоНет Извор: Данас

Сити радио згрожен конкурсом

Сити радио данас у саопштењу напомиње да је згрожен скандалозним резултатима "медијског конкурса за јавни интерес" у Нишу, јер су готово сва средства у укупном износу од око 20 милиона динара "безочно и бахато додељена медијима у рукама, или блиским владајућој странци, као и њиховим ситним послушницима".

У саопштењу Сити радио истиче да је на конкурсу имао три озбиљна пројекта и наглашава да је у очима локалне заједнице препознат као друштвено одговоран медиј који је реализовао стотине значајних пројеката у јавном интересу.

Упркос томе, у овој расподели није вреднован ни једним јединим динаром, указује се у саопштењу и додаје да ни „Јужне вести, које слове за најутицајнији независни медиј у граду, такође за реализацију свог пројекта нису добиле ништа“.

Са друге стране, како тврди Сити радио, "подржани су пројекти неких предлагача који са јавним интересом имају таман толико колико програми Парови, Задруга и Фарма заједно".

Међу такве медије Сити радио је у саопштењу уврстио ИН радио, "у породичном власништву Маје Раковиц, која руководи Накси мрежом и председница је РАБ удружења".

Сити радио у саопштењу тврди да је њен заменик, "а уједно и сам члан Накси мреже, седео у комисији и директно одлучивао о пројектима".

Према сазнањима Сити радија, "појединим учесницима конкурса, првобитно нису опредељена средства, да би се, након ургенција, у Решењу исти појавили са подржаним пројектом по једином критеријуму, а то је лојалност СНС-у".

Иако медији у рукама породице Радомировић формално нису могли да учествују на конкурсу због "де минимиса", указује Сити радио, "то их није спречило да преко приватних продукција аплицирају и добију милионска средства која им очигледно, неким чудним небеским законима припадају".

Због свега овога, Сити радио најављује да ће "против свих чланова комисије, против Градоначелника Ниша, начелника градске управе и начелника секретаријата за културу и информисање, поднети кривичне пријаве за злоупотребу положаја, трговину утицајем, сумњу у коруптивно деловање, конфликт интереса и покушај економског убијања медија који нису у директној служби владајуће странке".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси