Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Упркос мерама упозорења РЕМ-а, РТВ Панчево добило дозволу за нову телевизију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

19. 08. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Упркос мерама упозорења РЕМ-а, РТВ Панчево добило дозволу за нову телевизију

Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) издало је дозволу за пружање медијске услуге телевизији „Дунав“, чији је оснивач предузеће Радио-телевизија Панчево (РТВ Панчево), која је власник и истоименог радија и телевизије. РЕМ је РТВ Панчеву дао дозволу за телевизију „Дунав“, иако јој је претходно изрекао мере упозорења због кршења закона.

Телевизија Панчево покрива сигналом територију седам локалних самоуправа, а телевизија „Дунав“ још 23 општине и града у Војводини.

Обе телевизије имају истог уредника, Мирослава Милакова, као и власника, крушевачког бизнисмена Радоицу Милосављевића.

На сајту РЕМ-а наводи се да је телевизија „Дунав“ добила дозволу 24. априла ове године, као и да емитује програм у зони Црвени чот.   

Подсетимо, РТВ Панчево д.о.о. још једну телевизијску фреквенцију добило је након што је Савет РЕМ-а изрекао две мере упозорења телевизији Панчево због вређања новинара портала Панчево Си Ти Ненада Живковића и председнице Вишег суда у Панчеву Станке Симоновић.

Телевизија „Дунав“ у зони Црвени чот покрива 23 локалне самоуправе - Бач, Бачку Паланку, Бачки Петровац, Бечеј, Беочин, Богатић, Инђију, Ириг, Кулу, Мали Иђош, Нови Сад, Оџаке, Пећинце, Руму, Србобран, Сремску Митровицу, Сремске Карловце, Стару Пазову, Шид, Темерин, Тител, Врбас и Жабаљ.

Телевизија Панчево има покривеност, како стоји на сајту РЕМ-а, у зони Вршац која обухвата: Алибунар, Бела Црква, Пландиште, Сечањ, Вршац и локално подручје Панчева.   

Након упозорења РЕМ-а, РТВ Панчеву и рекордан износ на медијском конкурсу

Савет РЕМ-а изрекао је у марту ове године две мере упозорења РТВ Панчеву због повреда одредби Закона о електронским медијима и Правилника о заштити људских права у области пружања медијских услуга.

Како стоји у образложењу првог упозорења телевизија Панчево је емисијама у фебруару ове године емитовала „увредљиве коментаре“ на рачун новинара сајта Панчево Си Ти Ненада Живковића.

Подсетимо, УНС је у фебруару ове године протестовао због прилога ове телевизије у којем је Живковић назван "класичном лажовчином", "смрадом", "сепаратистом", "дангубом", "лицемером"..., након што је он говорио на протесту грађана у Панчеву.

Друго упозорење Савета РЕМ-а изречено је РТВ Панчеву по пријави председнице Вишег суда из овог града Станке Симоновић због тога што су на интернет страници ове телевизије објављени текстови „у којима су изношени наводи о нестручности, неморалном и незаконитом“ поступању Симоновић.

Упркос изреченим мерама РЕМ-а на овогодишњем конкурсу за суфинансирање медијског садржаја у Панчеву РТВ Панчево је директно и преко продукција добило рекордних 139.000 евра.

У Правилнику за суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања наводи се да комисија која оцењује пројекте треба да се води критеријумом да ли су учеснику конкурса у последњих годину дана изречене мере од регулаторних тела, односно од РЕМ-а и Савета за штампу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси