Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Данас суђење за паљење куће Милана Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 05. 2019.

Аутор: Ј. Пешић

Данас суђење за паљење куће Милана Јовановића

Суђење оптуженима за паљење куће новинара портала „Жиг инфо“ Милана Јовановића биће данас у 9 сати у Другом основном суду у Београду.

Претходни претрес одложен је јер се на суђењу нису појавили бивши председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић, који је оптужен да је наложио паљење куће Јовановића и његов бранилац. Адвокатска приправница тада је саопштила да Симоновићу није стигао позив за рочиште као и оптужни предлог.

Осим Симоновића, за кога тужилаштво тражи максималну казну затвора од осам година, оптужени за паљење куће Милана Јовановића су Владимир Михаиловић, Александар Маринковић и Игор Новaковић.

Певачица Бојана Цветковић Шијачки признала је да је помагала у подметању пожара и закључила је споразум о признању кривичног дела. На основу споразума осуђена је на шест месеци кућног притвора уз ношење наногице и новчану казну од 50.000 динара.

Након што је оптужен за паљење куће Драгољуб Симоновић, за нанет „психички бол и страх“, тужио је Милана Јовановића и уредника портала „Жиг инфо“ Жељка Маторчевића због тврдњи у поднеску Правобранилаштву Гроцке и текстова на овом порталу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси