Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Тужилаштво: Нови захтев полицији да утврди ко је искључио струју у време емисије "Живот прича"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 03. 2019.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Тужилаштво: Нови захтев полицији да утврди ко је искључио струју у време емисије "Живот прича"

„Полицијској станици у Брусу је у петак Тужилаштвo доставило још један захтев за прикупљање информација како би се разјасниле све чињенице искључења електричне енергије у Дому културе, због чега је нестао сигнал кабловске телевизије у време емисије ТВ Прва ‘Живот прича’“, рекао је Удружењу новинара Србије (УНС) в.ф. јавног тужиоца у Брусу Милан Михајловић.

Подсетимо, 27. фебруара у Брусу приказивања ове емисије, у којој је била гошћа Марија Лукић која је председника Општине Брус Милутина Јеличића тужила за полно узнемиравање, након чега је то учинило још шест жена, прекинуто је. Тада су медији писали да је Јеличић захтевао да се искључи струја у Дому културе, што је он УНС-у негирао.

У Дому културе у Брусу постоји шест улаза, од којих је само један под надзором камере. У ноћи када је нестала струја у Дому културе, у коме је техника локалног кабловског оператора Сити Сервис, физички је спуштена склопка, а никаквих оштећења каблова није било, сазнаје УНС.

Милан Михајловић раније је УНС-у рекао да је добио пријаву грађанина и да након тога полиција интезивно истражује овај случај.

„Полицијски службеници у вези са овим случајем обавили су разговоре са више лица. Тужилаштво проверава да ли је извршено кривично дело спречавања штампања и растурања штампаних ствари и емитовања програма по члану 149 Кривичног законика“, рекао је УНС-у Милан Михајловић.

Подсетимо, УНС је тражио хитну истрагу и расветљавање свих околности прекида кабловске телевизије у Брусу. УНС-у је тада у ЕПС-у у Брусу речено да „није тачна информација да су они искључили струју“. „Претпостављамо да је неко у згради Дома културе искључио струју, а то нема везе са ЕПС-ом“, речено је тада УНС-у.

Иначе, два дана након што је оптужен да је захтевао да се у Дому културе искључи струја Милутин Јеличић поднео је оставку на место председника Општине писмом јавности, а које је прво објавио Танјуг. Међутим, оставку Јеличић још увек формално није поднео.

Директор кабловске у Брусу: Није тачна тврдња Јеличића да је често нестајала струја у Дому културе

Директор кабловског оператора Сити сервис који користи просторије Дома културе у Брусу Зоран Радојковић рекао је УНС-у да се дешавало да у том крају нестане струја, али не и у тој згради.

Радојковић је раније рекао медијима да 15 година Сити сервис није имао прекида кабловског сигнала, сем када у целом граду нестане струја.

„Очигледно је да је у згради био проблем. Надлежни су испитивали случај, али немам никаквих информација да је било шта утврђено“, рекао је УНС-у Радојковић.

На питање УНС-а колико грађана Бруса је те ноћи остало без кабловског сигнала, Радојковић је УНС-у рекао да Сити сервис има „око 600 до 700 корисника“.

Подсетимо,  Јеличић је непосредно пре писма оставке јавности, рекао УНС-у да не зна због чега је у Дому културе нестала струја у време емисије „Живот прича“, али да „зна да је често у последње време нестајала струја у Дому културе због једног прикључка на тој трафо станици која је у дворишту, а која нема употребну дозволу од Скупштине општине Брус“.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

19.03.

2019.

Brus [нерегистровани] у 11:41

SVE JE JASNO...

Ko hoće da shvati sve je jasno. Zar je neko očekivao da naredbodavac prizna?! Sramno je šta se dogadja u Brusu a sasvim je jasno i ko se iza svega krije. Ali, eto trebaju neki novi dokazi za ono o čemu i vrapci pričaju. Žalosno, i ko se ovde pravi da ništa ne razume.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси