Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Поново одложена седница Надзорног одбора Компаније „Новости“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 07. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Поново одложена седница Надзорног одбора Компаније „Новости“

Седница Надзорног одбора Компаније „Новости“ која је била заказана за данас одложена је за 17. јул.

„Седница је одложена из оправданих разлога за следећи понедељак“, рекла је кратко УНС-у председница Надзорног одбора Тања Видојевић правдајући се да не може да разговара „јер је на важном састанку“. 

Ово није први пут да се седнице овог тела одлажу. Како је УНС раније незванично сазнао, због тешке финансијске ситуације у Компанији, Надзорни одбор је на седници одржаној 8. маја донео закључак да буде у сталном заседању, али је од тада неколико седница заказано, па одложено.

Ипак, ни поред лоше финансијске ситуације у Компанији, по сазнањима УНС-а, на дневном реду  данас одложене седнице није била дискусија о стању у Компанији.

Седницу Надзорног одбора, како су раније најавили, чека и троје извршних директора који ће на основу информација са ње одлучити хоће ли поднети оставке.

Извршни директор Компаније задужен за опште послове Радомир Видаковић потврдио је УНС-у да је обавештен да је седница одложена због немогућности свих чланова да присуствују.

„Ми смо рекли да нико од извршних директора неће подносити оставке пре седнице Надзорног одбора. Она је одложена за понедељак, тако да и даље чекамо. На дневном реду седнице која је требало да буде одржана данас није била расправа о стању у Компанији 'Новости', али верујем да ће се и о томе разговарати када се буду разматрали финансијски извештаји за прошлу и првих шест месеци ове године“, рекао је Видаковић.

УНС је прошле недеље писао да је троје извршних директора Компаније „Новости“ поднело оставке, извршни директор задужен за финансије Бранко Вукићевић, за продају Тања Благојевић и за опште послове Радомир Видаковић. Информацију коју је УНС добио из врха Компаније Новости Видаковић и Вукићевић су истог дана демантовали.  Они су за сајт УНС-а рекли да ће на основу информација са седнице Надзорног одбора одлучити хоће ли поднети оставке (Видаковић), односно да су прихватили да дају оставке како би се ствари помериле са мртве тачке, али их још нису потписали (Вукићевић).

Уколико би се десило да ово троје директора поднесу оставке, комплетан менаџмент Компаније био би у том статусу, с обзиром на то да је директор и главни и одговорни уредник Ратко Дмитровић Надзорном одбору оставку поднео још средином маја.

Запосленима стигла прва умењена зарада

Како су УНС-у рекли запослени у „Вечерњим новостима“, јуче им је на рачун уплаћена зарада за први део маја, умањена за 10 одсто.

Генерални директор Ратко Дмитровић и представници синдиката у мају су, због лоше финансијске ситуације у Компанији, потписали анекс колективног уговора којим су плате запосленима смањене за 10 одсто.

Руководство Компаније Новости неколико дана пре тога обавестило је запослене да је због дугова и доспевања на наплату банкарског кредита од 425.000 евра у августу ове године могућ скори престанак изласка "Вечерњих новости".

УНС је тада подржао захтеве запослених у “Вечерњим новостима” који су од Владе Србије, управљача Компанијом “Новости”, тражили да хитно почне решавање нагомиланих проблема са којима се ова медијска кућа суочава.

УНС је поновио да је неопходно што пре решити питање власништва и позвао Надзорни одбор, на чијем је челу представник државе Тања Видојевић, да изађе са подацима о стању у Компанији и хитном плану решавања ове ситуације.

Случај „Новости“ седам година у предистражној фази

Иако је приватизација „Новости“ на листи 24 спорне приватизације о којима је извештаје објавио Савет за борбу против корупције, Тужилаштво за организовани криминал потврдило је 11. маја УНС-у да се тај случај и после седам година налази у предистражној фази.

„У оквиру предистражног поступка о приватизацији `Вечерњих новости` Тужилаштво за организовани криминал је упутило захтев за прикупљање потребних обавештења МУП-у и још увек чека достављање извештаја по том захтеву“, одговорило је данас Тужилаштво УНС-у.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић још 2010. године изјавио је да је покренут преткривични поступак на основу изјаве Станка Суботића да су Милан Беко и Мирослав Мишковић организовали противзаконито преузимање акција "Вечерњих новости” 2006. године.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

13.07.

2017.

Dejan [нерегистровани] у 12:13

Gasenje

Kako sejes, tako...Nema vise drzave da pomogne, jednostavno tržište ce da ugasi Novosti, ne mogu sami da se finansiraju i to je to. Vucic ima tabloide i Novosti mu nisu potrebni.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси