Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Уреднику “Спорта” Срђану Стаменковићу упозорење пред отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 02. 2016.

Извор: УНС

Уреднику “Спорта” Срђану Стаменковићу упозорење пред отказ

У упозорењу заменика генералног директора Томице Жугића наводи се да је оно засновано на сумњи да је Стаменковић “обављајући послове ноћног уредника у издању ‘Спорт’ несавесно или немарно извршавао радне обавезе на тај начин што је као уредник у издању ‘Спорта’ учествовали у сачињавању и објављивању чланка УНС-у, под називом 'Запослени у ‘Спорту’ на рубу егзистенције' у коме је изнет низ неистина и тенденциозних тврдњи о привредном друштву БЕОТОН Р д.о.о. из Бора”.

Жугић је у упозорењу истакао и да је низом тенденциозних и нетачних тврдњи запослених  “угрожен углед овог предузећа”.

Након што је 18 запослених у дневном листу „Спорт“ у четвртак УНС-у послало писмо у ком наводе да им плате касне два месеца и да раде у лошим условима, уредник дневног листа „Спорт“ Срђан Стаменковић рекао је данас УНС-у да се „хајка заменика генералног директора овог листа Томице Жугића наставља“. 

“После објављивања писма запослених дневног листа 'Спорт' о тешкој материјалној ситуацији и бахатаог и некултурног одговора заменика генералног директора Томице Р. Жугића, наставља се хајка. Сад застрашивањем и неоснованом претњом отказом”, рекао је Жугић УНС-у.

Упозорење пред отказ Срђану Стаменковићу погледајте у наставку.

 

Подсећамо, 18 запослених у дневном листу “Спорт” у четвртак је послало писмо УНС-у у којем су навели да су “доведени смо на ивицу егзистенције, изиграни и преварени. Нови власник листа од самог почетка сарадње не испуњава већину уговорених обавеза, па овом приликом и апелујемо да надлежни што хитније пронађу решење”.

 Заменик генералног директора “Спорта” Томица Жугић тада је УНС-у потврдио да “плате касне месец и по дана, али да ће бити исплаћене”.

Он је тада истакао и да су запослени у овом листу “учмали нерадници, шкарт који је дошао из 'Новости'. Они долазе на посао без теме, без идеја, без ичега. Понашају се као да 'Спорт' није ничије власништво. Њима неко треба да каже да је комунизам готов и да треба да раде, а не само да седе”, рекао је Жугић УНС-у.

У одговору на тврдње Жугића, запослени су, поново у писму УНС-у, Томицу Жугића, између осталог, запитали: “Зар је “шкарт” у стању да прави новине, без прекида, од 1. октобра, до пре десетак дана на 32 стране, а од недавно на 24? Свако ко познаје новинарски посао, зна да се ради о много већем броју страна, јер “Спорт” има три издања. Подсећамо да у редакцији ради 13 новинара и четири техничка уредника и двоје хонорарних сарадника. Остали су отишли, разочарани лажним обећањима”.

Коментари (4)

Остави коментар
сре

17.02.

2016.

Jaanonymous [нерегистровани] у 19:05

Re:Sramota

Ne mogu da verujem da neko moze nazvaTI 18 novinara Sporta neradnicima, pa tu su Rada Nikolic, cist profesionalac, nadarena i pametna i obrazovana, Nina Spasojevic, Bosko Zivancevic, a sta reci o Srdjanu Stam,enkovicu, pa on potice iz porodice koja se bezmalo sto godina bavi novinarstvom, ej ljudi, ocigledno ne znate sta govorite.

Одговори
сре

17.02.

2016.

Zacudjeni Hoanonymous [нерегистровани] у 18:05

HONORARCIMA BAS NISTA

Od kada je Sport privatizovan novinarima - honorarcim dopisnicima nije isplacen ni jedan jedini dinar. Cak i Autorski ugovor niko nije potpisao. Sramota, za "gazde" iz firmu Beoton, od kojih se očekivalo da budu korektni, kako su i obecavali. Mnoge kolege digle su ruke od Sporta, otisli jer nece da rade dzabe, sto je dovelo, na primer, da im se pracenje Prve fudbalske lige svelo na jedan stubac u listu. Nece ljudi da ga citaju i besplatno da se deli, jer hoce u njemu da vide klubove iz svojih gradova, a ne belosvetskih, sto su u stanju da prepisu sa raznih portala. Licno mislim da da Sport uskoro nece ni da izazi.

Одговори
сре

17.02.

2016.

anonymouss [нерегистровани] у 15:07

belzebub

Sramota za gen dir Sporta, 18 novinara je potpisalo to saopštenje, pa što njih ne oteraš, već samo "neradnika" Srđana? Gde vam se sada nalazi TV Most i zšto se seli?

Одговори
сре

17.02.

2016.

anonymouss [нерегистровани] у 15:02

lilit

Sadašnji vlasnici Sporta su dno....

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси