Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Уреднику портала ИН4С уручен позив за саслушање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

17. 07. 2019.

Извор: Бета

Уреднику портала ИН4С уручен позив за саслушање

Главни уредник портала ИН4С Гојко Раичевић добио је позив за саслушање, али се неће одазвати позиву полиције, објавио је тај портал.

Позив за саслушање долази након што је тужилаштво покренуло истрагу о аудио-снимцима разговора саветника председника Црне Горе Милана Роћена док је био амбасадор у Москви пре 10-15 година, које скоро месец дана објављује тај портал.

Основно државно тужилаштво тражило је од Министарства унутрашњих послова да позову на разговор уредника ИН4С у просторије Управе полиције, објавио је тај медиј.

Гојко Раичевић је, како се наводи, упознао полицијског службеника који му је доставио позив, да се „не може и неће одазвати на позив полиције и тужилаштва све док не открију починиоце напада на њега док је обављао посао уредника на протестима из 2015. године“.

Портал „Ин4С“ објавио је неколико аудио-снимака саветника садашњег председника Црне Горе Мила Ђукановића, Милана Роћена, док је био амбасадор у Москви, пре него што је Црна Гора постала независна држава.

Објављени су и Роћенови разговори с Ђукановићем – о тајном састанку с руским тајкуном Олегом Дерипаском у којем се „спрдају с породицом Карић“, с Ђукановићевом женом Лидијом која наводи како јој Мило кад није у земљи „оставља да чува Црну Гору“, са Дерипаском – око приватизације Комбината алуминијума Подгорица у којем се помиње три милиона евра и да их треба некоме дати.

У јавност је доспео и разговор Роћена с једним од лидера опозиције у Србији Вуком Јеремићем о смештају групе од 30 људи у хотелу на Светом Стефану, у чијем једном делу кроз смех кажу како имају свој саветнички лоби и како Роћен псује мајку Србији, а Јеремић Црној Гори, као и разговор с одбеглим бизнисменом Душком Кнежевићем који од Роћена тражи да му „погура“ уговор од 170 милиона евра.

Ипак, највећу пажњу јавности је изазвао Роћенов разговор са једним локалним бизнисменом у коме он новинаре РТЦГ назива болесном багром и говедима а који је објавио портал Вијести. Он је накнадно саопштио да жали због изговорених речи.

Тужилаштво је покренуло истрагу и поводом тог снимка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси