Насловна  |  Актуелно  |  Регион  |  Хрватски новинар којег је тужио Додик: Не могу да нађем адвоката у РС, сви се плаше
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Регион

07. 02. 2019.

Извор: radiosarajevo.ba

Хрватски новинар којег је тужио Додик: Не могу да нађем адвоката у РС, сви се плаше

У Основном суду у Бањој Луци данас је одржано припремно рочиште по тужби Милорада Додика против новинара из Хрватске Домагоја Маргетића.

Маргетић је рекао да је тужба стара око седам година, а поднесена је због текстова које је објављивао у вези с тзв. афером Хyпо банка, наводним Додиковим рачунима и трансакцијама у тој некадашњој банци, у вријеме док је био предсједник РС-а. Маргетић је додао да се одазвао на суђење у Бањој Луци иако је држављанин друге земље.

"Својим доласком желио сам послати поруку да морамо поштовати институције сусједних држава. Поштујем институције БиХ, иако сам имао правне савјете да се не појавим у суду у Бањој Луци, али сам сматрао да би то за мене као новинара било неприхватљиво", рекао је Маргетић.

Уложио је приговоре, јер није добио тужбу, а има, каже, око седам килограма доказа за текстове које је писао у то вријеме, а због којих је тужен. Додиков опуномоћеник, адвокат Горан Бубић, је потврдио да је тужбени захтјев смањен са 100.000 КМ на 8.000 КМ.

Одбацио је тврдње Маргетића да је поступак, који је покренут против њега, „притисак на новинаре“.

"Таквим обраћањем притисак врши тужени, јер за своје тврдње не даје доказе", додао је Бубић.

Мергетић међутим тврди да је имао проблем да нађе адвоката у РС-у, јер се “боје”, а одбацио је тужбени захтјев јер га сматра неоснованим.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси