Насловна  |  Актуелно  |  Писма УНС-у  |  Редакција „Јединства“: Одбацујемо тврдње потпарола косовске полиције да је Ивковић возила у алкохолисаном стању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Писма УНС-у

29. 08. 2019.

Редакција „Јединства“: Одбацујемо тврдње потпарола косовске полиције да је Ивковић возила у алкохолисаном стању

Редакција листа „Јединство“ послала је Удружењу новинара Србије (УНС) писмо у којем се одбацују тврдње потпарола косовске полиције Исмета Хашанија да је, приликом привођења, новинарка овог листа Соња Ивковић возила у алкохолисаном стању. Писмо преносимо у целости.

Одлучно одбацујемо као неистините тврдње портпарола регионалне јединице Косовске полиције Исмета Хашанија да је новинарка листа „Јединство“ Соња Ивковић 27. августа 2019. када је ухапшена и са лисицама на рукама спроведена у полицијску станицу у Гњилане у притвор, возила у алкохолисаном стању.

Узимајући у обзир њен двадесетпетогодишњи рад, коректност, искреност и скромност, као и прошлонедељно распитивање војника Кфора за лист „Јединство“ и новинарку Соњу Ивковић, у потпуности верујемо у њену искреност и њену верзију догађаја.

Питамо Исмета Хашанија, на основу чега је утврдио да је била у алкохолисаном стању, ако је одбила да уради алко тест.

Новинарка Соња Ивковић је примеран радник и велики професионалац у свом послу, која годинама уназад пише о обесправљеном српском народу на Косову и Метохији и дистрибуира лист „Јединство“ Србима по новобрдским и гњиланским селима, а не алкохоличар како је жели представити косовска полиција.

Косовска полиција уместо да да одговор на бруталност према нашој новинарки, служи се неистинама и непримереним квалификацијама према новинарки Соњи Ивковић.

Ово је очигледно застрашивања новинарке Ивковић и притисак на слободу информисања Срба на Косову и Метохији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси