Насловна  |  Актуелно  |  Преписка Курира и Информера (2016)  |  Родић сад тврди да Корниц нема никакве везе са 'Куриром'
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Преписка Курира и Информера (2016)

23. 01. 2016.

Аутор: Н. И. Извор: Информер

Родић сад тврди да Корниц нема никакве везе са 'Куриром'

Александар Родић, суочен са скандалозним снимцима на којима се види како његов директор Александар Корниц шмрче кокаин и признаје тешка кривична дела, покушава да се огради од њега и убеди јавност да са Корницом нема ништа!

У саопштењу које је послао медијима Родић чак избегава и да помене Корницово име, називајући га „особом" која већ осам година не ради за њега. Он, међутим, избегава да објасни зашто је онда ту „особу" злоупотребио да 29. новембра објави лажну кривичну пријаву којом је премијера Вучића оптужио да је мафијаш!

У саопштењу у коме посредно потврђује да је у страшној паници од нових компромитујућих снимака Родић покушава себе да представи као жртву изнуде.

Страшна паника

„Новинаре 'Курира' с власником Александром Родићем на челу две особе су покушале да уцене и изнуде им новац за наводне тајне снимке, за које већ, према њиховим речима, поједине медијске куће нуде десетине хиљада евра. То је само последњи у низу притисака које компанија 'Адрија медија' и 'Курир' трпе последњих неколико месеци...", наводи се у саопштењу у коме Родић покушава и да перфидно опере руке од Корница:

„На приказаном снимку види се особа коју малициозно представљају као директора Курира иако је реч о особи која већ осам година не ради у нашој компанији...".

Сасвим је, међутим, занимљиво да је исти тај Родић 29. новембра прошле године на насловној страни својих новина написао да је Корниц директор „Курира".

Дакле,када су мислили да ће Корниц својим лажима угрозити Владу и премијера Вучића, односно да ће им добро доћи у покушајима да направе хаос у Србији и уценама отму „Политику" и „Новости", онда су га сами потписивали као директора. Сада, када су у јавност изашли снимци на којима се Корниц дрогира, признаје кривична дела и оптужује Родића за рекет, изнуду и организовани криминал, он одједном постаје „особа коју малициозно представљају као директора 'Курира'" (!?!).

- Аса Родић је у страшном, паничном страху да ће се у јавности појавити и неки нови снимци! Не знамо тачно чега се плаши, али је то невиђена паника! Прича се да би неко могао да у јавност пусти и неке снимке или фотографије на којима се види како и он шмрче кокаин! Ако би то изашло, то би вероватно био његов дефинитивни крај... - преноси извор Информера, један од уредника "Курира".

Главни уредник и дилери

О паници и хаосу који после објављивања „шмркања" очигледно влада у "Куриру" сликовито говори и изјава главног уредника овог листа Ратка Фемића у којој он напомиње да му медијске афере пакују нарко-дилери (!?!).

- Како је могуће да нико није истражио како је настао тајни видео-снимак, ко је Корницу набавио опијате и омогућио му уживање наркотика и како то да младићи који су наводно пријавили случај полицији нису задржани у притвом због диловања дроге, што је кривично дело. Инсистирам да се сви аспекти ове афере истраже до краја - рекао је Фемић.

Ми то подржавамо. Ова афера заиста мора да буде истражена до краја. Само, никако нам није јасно откуд колеги Фемићу информација да су тајни видео-снимак начинили нарко-дилери?! 

Аца Родић је у страшном страху да ће се појавити и нови снимци! Не знамо тачно чега се плаши, али је паника невиђена! Прича се по редакцији да би неко могао да пусти и неке снимке или фотографије на којима и он шмрче!

НУНС: Поштујмо оне који шмрчу кокаин

Да се медијски хаос наставља, потврђује и то што је НУНС јуче поднео кривичну пријаву против телевизије Пинк зато што је емитовала снимак на којем Корниц шмрче кокаин због наводног „кршења достојанства личности гледалаца и учесника"?!

Пружалац медијске услуге дужан је да медијску услугу пружа на начин којим се поштује достојанство личности корисника медијске услуге, учесника у програму и лица на које се објављена информација односи, као и да поштује достојанство личности, и малолетника, наводи се у саопштењу НУНС.

- О чему је све Александар Корниц причао

• признао да му је власник „Курира" Александар Родић платио 5.000 евра да лажно оптужи премијера Александра Вучића за организовани криминал

• потврдио да лист „Курир" годинама систематски рекетира и уцењује политичаре и бизнисмене којима претходно намешта бруталне афере

• потврдио да Александар Родић има политичке амбиције, као и да намерава да отме власништво над дневним новинама „Политика" и „Новости"

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси