Насловна  |  Актуелно  |  Хроника напада Јунајтед групе на УНС  |  Славиша Лекић о саопштењу УНС-а упућеном телевизијама Н1 и Нова С
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Хроника напада Јунајтед групе на УНС

20. 11. 2020.

Извор: www.ktv.rs

Славиша Лекић о саопштењу УНС-а упућеном телевизијама Н1 и Нова С

Коментаришући саопштење УНС-а упућено телевизији Нова С и Н1, Славиша Лекић, бивши председник Независног удружење новинара Србије, изјавио је да се политика рада УНС-а не разликује у последњих 30 година.

Удружење новинара Србије (УНС) позвало је новинаре телевизија Н1 и Нова С да се придржавају новинарског кодекса. Ово је изазвало бурну реакцију како самих новинара, тако и дела опозиционе јавности. На површину су избили стари сукоби Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије (НУНС). Упитали смо бившег председника Независног удружења новинара Србије Славишу Лекића како оцењује овај потез Удружења новинара Србије.

По извештавању Н1 и Нова С о одлуци суда у Швајцарској, а по тужби Драгана Шолака, УНС је у свом саопштењу оптужио новинаре ових телевизија да су прекршили правила новинарске етике и позивали их на поштовање истих. На овакве оптужбе, новинари поменутих телевизија су изјавили да су оне упућене на погрешну адресу, те да такав потез УНС-а указује на непоштовање рада новинара који раде у овим медијским кућама. Новинари Н1 и Нова С телевизије су истакли чињеницу да се свакодневно новинарска етика крши у многим другим медијима, да су они једни од ретких који поштују етички кодекс новинарства, као и да овакав потез УНС-а више личи на медијску одмазду. Сагласан са таквим ставом је и новинар Славиша Лекић који је нагласио да УНС деценијама уназад није мењао своју политику рада.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси