Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Оебс похвалио Полицију због проналаска одговорног за рушење плоче
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

06. 02. 2019.

Извор: www.radiokim.net

Оебс похвалио Полицију због проналаска одговорног за рушење плоче

Мисија Оебса на Косову похвалила је Косовску полицију због идентификације починиоца рушења спомен плоче несталим српским новинарима Ђури Славују и Ранку Перенићу, у близини Ораховца.

“Ефикасност полиције продубљује поверење међу локалним заједницама и показује да ће ово друштво поштовати све жртве, без обзира на њихову етничку припадност”, наводи се у реаговању мисије Оебс.

Из ове мисије су одмах након рушења спомен плоче истакли да вандализам служи једино за подривање поверења и дијалога међу заједницама, као и напорима да се упамте новинари који су нестали услед обављања своје професије.

Подсетимо, полиција је пронашла осумњиченог за последње рушење полоче несталим новинарима. Шабан Бериша (47), признао је да је 30. јануара 2019. године багером ишчупао плочу. У извештају полиције је наведено и да је дело било "етнички мотивисано".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси