Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Саопштење поводом напада на ТВ Мост
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

01. 02. 2018.

Извор: ТВ Мост

Саопштење поводом напада на ТВ Мост

Уређивачки колегијум Телевизије Мост, РТВ Пулс, Радија Косовска Митровица и РТВ Грачаница најоштрије осуђују хајку коју су против наше колегинице Љиљане Јанковић покренули појединци из политичких структура и њима блиски припадници наше струке. Јавни лич и претње тужбом представљају недвосмислен притисак на ТВ Мост и главну уредницу најгледанијег и најутицајнијег српског медија на Косову и Метохији.

Наша колегиница је нападнута брутално и зато захтевамо да новинарска удружења најодлучније стану у њену одбрану. За осуду је и јавно жигосање Телевизије Мост због објављивања једне вести са истина непримереним насловом на веб-сајту, који је иначе одмах промењен након сасвим умесне примедбе.

Текст објављен на веб-сајту УНС-а под насловом „Љиљана Јанковић: Непримерен наслов и пропуст ТВ Мост, исправићемо грешку“ пример је најбеспризорнијег пљувачког новинарства и силеџијски покушај дискредитације, против чега би једно озбиљно новинарско удружење по природи ствари требало да се бори.

Још једном упозоравамо да је УНС све чешће, па и у овој сутуацији, по свему судећи инструментализован од стране појединаца са Косова и Метохије, који користе некад угледно новинарско удружење за приватне ратове и спровођење личних освета из политичких или неких других мотива.

Подсећамо јавност да смо у више наврата износили чињеницу да спотови емитовани у току предизборне кампање на Косову и Метохији у октобру прошле године, нису продукција Телевизије Мост и емитовани су искључиво у плаћеним предизборним програмима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси