Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  УНС осуђује напад на уредника приштинског портала Инсајдер
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

14. 10. 2017.

УНС осуђује напад на уредника приштинског портала Инсајдер

Удружење новинара Србије на Косову најоштрије осуђује напад на уредника приштинског портала “Инсајдери” Вехбија Кајтазија и тражи проналажење и кажњавање починилаца. Кајтази је нападнут јуче око 14.30 сати у центру Приштине док је излазио из ресторана. Њега је нападач ударио у лице. Полиција је саопштила да је ухапшен један од осумњичених, али се испоставило да је ухапшени био у друштву нападача и да није директно извршио напад. Идентитет нападача за сада није саопштен.

УНС на Косову од надлежних очекује хитно хапшење и откривање идентитета нападача као и да применом одговарајуће казне јасно покажу да је напад на новинаре недопустив. 

И у овом случају је очигледно да су нападачи свесно насрнули на новинара искључиво зато да га спрече да обавља своју професионалну дужност. 

Физички напад у центру Приштине на главног и одговорног уредника портала „Инсајдери“  још један је показатељ коликој опасности су изложени новинари на Косову. 

УНС на Косову очекује да надлежни озбиљно размотре измену Кривичног закона по којем би претње и напади на новинаре на Косову били кажњиви као напади на службена лица.

Портал Инсајдер је један од малобројнијх медија на Косову који се бави истраживачким новинарством, посебно када је реч о откривању многобројних афера у институцијама Косова.

Директор портала Парим Олури је приштинским медијима рекао да се напад на Кајтазија повезује са написима о наводним преварама посланика Инцијативе за Косово, Миљаима Зеке.

Он је први објавио тонске записе афере "Пронто" у којој је по налогу Еулексовог тужилаштва прислушкиван шеф посланичке групе Демократске партије Косова, Адем Грабовци. 

Инсајдер је објавио и део прислушкиваних разговора у којима се чује и актуелни председник, тадашњи премијер Хашим Тачи. 

Пре неколико месеци нападнут је и директор Инсајдера Парим Олури.

 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси