Насловна  |  Актуелно  |  ДНКиМ  |  Ничић позвао менаџмент РТК да у јавности расправљају о односима и формирању српског канала на Косову
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

ДНКиМ

17. 09. 2015.

Извор: КоССев

Ничић позвао менаџмент РТК да у јавности расправљају о односима и формирању српског канала на Косову

У наставку расправе између Удружења новинара Србије (УНС) и Друштва новинара Косова и Метохије (ДНКиМ) и менаџемента српског канала Радио телевизије Косова (РТК2), огласио се и председник ДНКиМ-а, Будимир Ничић.

 

Он је у реакцији на ауторски текст директора РТК2, Жарка Јоксимовића, позвао руководиоце РТК и РТК2 да на "било којој телевизији" уживо разговарају о "свим проблемима" везаним за РТК2 и УНС, те формирању независног српског канала на Косову и о "чему год желе". 

"За параноју је потребна стручна особа, а ми на жалост немамо у Удружењу новинара Србије ниједног психијатра, или психолога за овако тежак облик параноје који би се посветио тој особи и из тог разлога не желим да само с њим полемишем о било чему", навео је Ничић, реагујући на текст Јоксимовића. 

Он је истовремено позвао руководиоце Радио телевизије Косова да у јавности и уживо расправљају о својим односима, те законским оквирима у формирању српског ТВ канала.  

"Међутим, с обзиром на то да сматрам да у менаџменту РТК постоје и људи са којима може аргументовано да се разговара, позивам генералног директора РТК, Ментора Шаљу, заменицу генералног директора РТК, Анумари Репић, главног уредника РТК2 Николу Крстића и директора РТК2 Жарка Јоксимовића да у било којој емисији уживо, на којој год желе телевизији и са којим год желе водитељом, разговарамо о свим проблемима везаним за РТК2 и УНС, везаним за законске оквире у формирању Независног ТВ канала и о чему год желе," поручио је Ничић. 

Подсетимo, након што је заменик косовског премијера, Бранимир Стојановић, у свом извештају "Наш план" изнео закључке о медијима на Косову, истичући да канал РТК2 не "нуди суштинску независност" која је предвиђена планом Мартија Ахтисарија, а на то реаговао и директор овог канала, Жарко Јоксимовић, наводећи да не постоји ниједан аргумент који оправдава тврдње Стојановића, огласили су се УНС и ДНКиМ.

Они су  саопштили да подржавају наводе из извештаја заменика премијера Косова - да је прекршен Устав Косова приликом формирања канала на српском језику, а да директор РТК2 кочи стварање независног српског ТВ канала на Косову.

Јоксимовић је, затим, ауторским текстом одговорио на наводе ова два удружења, истичући да је "безброј неистина" изнето у саопштењима УНС-а и ДНКиМ-а о каналу којим он руководи, а да притом не представљају "ниједан аргумент" за своје наводе. 

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси