Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Војкан Ристић – „Енглески издавач“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

06. 08. 2018.

Извор: УНС

Војкан Ристић – „Енглески издавач“

Дописник листа „Данас“ из Врања и члан УНС-а Војкан Ристић објавио је роман „Енглески издавач“.

„Како би почео свој нови живот у Лондону, хирург Војкан је принуђен да одреди сличности и разлике с особама које среће у новој средини, али и да дефинише сопствени идентитет. У трагању за идентитетом, он приступа реконструкцији пута свог ујака. У оба случаја, писац супроставља појединца и колектив, сопствена начела супроставља колективном хаосу, јер је потрага за идентитетом питање индивидуалне слободе. Посебна вредност романа је судар и коегзистенција два по природи прилично различита менталитета, српског и енглеског“, наводи у рецензији књижевник Зоран С. Николић.

Војкан Ристић за УНС каже да је пријатно изненађен што је, у време када се мало чита, у Врању велики број људи купио књигу.

„Радујем се кад чујем да ми кажу да су прочитали књигу. Онда им кажем да ћу их пропитивати на јесен кад планирам промоцију књиге. Организоваћу је у Лесковцу, Врању, али и на Сајму књига. Идеја ми је да на промоцији говоре читаоци, желим да се чују њихови утисци“, каже Ристић.

Он каже да је ово његова тринаеста објављена књига, али први роман. Последњу књигу кратких прича „Бајке за сва годишња доба“ објавио је пре шест година. Како каже за УНС, тренутно ради на новом рукопису.

Роман „Енглески издавач“ може се, по цени од 650 динара, поручити код издавача „Чигоја штампа“ на сајту www.chigoja.co.rs или мејлом romanengleskiizdavac@gmail.com.

Читаоци са југа Србије могу купити свој примерак романа у Биљној апотеци „Николић“ у центру Врања, као и код колпортера „Данаса“.

Издавач: Чигоја штампа

Писмо: Латиница

Број страна:150

Повез: Меки

Тираж: 500

ИСБН: 978-86-531-0391-0

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси