Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Драгиша Петровић – „Лажима је почело“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

12. 06. 2018.

Драгиша Петровић – „Лажима је почело“

Дугогодишњи новинар Радио Београда Драгиша Петровић објавио је књигу „Лажима је почелo“.

„У књизи се говори о другој страни НАТО агресије - информативном пропагандом и настојању новинара, пре свега у националним кућама Радио Београда и Телевизији Београд, да јој се супростави снагом истине”, рекао је УНС-у Петровић и додао да су “на Србији у НАТО агресији, осим осиромашеног уранијума и свих врста новог оружја, уживо тестиране и ’лажне вести’“.

Петровић је рекао УНС-у да „управо они са Запада који сада говоре о штетности ’лажних вести’ упирујући прст на Москву, заборављују да су они у ствари њихови творци и креатори и да су агресији на нашу земљу, осим томахавк ракета, касетних бомби и другог убојитог оружја, користили и ’лажне вести’ као убојито оружје“.

„Случајеви наводног српског ’концентрационог логора у Приштини’ на стадиону, информација да је у једном дану убијено 500 војника Србије или да су воз у Грделици бомбардовали Срби, што је одмах демантовано, као и информација Запада да су за убиство 70 Албанаца који су се враћали својим кућама у селу Коришан одговорни Срби, само су део арсенала лажи западне пропаганде која је новинарским трудом у Радио Београду и Телевизији разоткривена као хибридни рат у коме доминира неистина, лаж...“, рекао је УНС-у Петровић.

Драгиша Петровић је као новинар радио четири деценије. Писао је у крагујевачком листу „Светлост“, а затим је радио у Радио Крагујевцу и Првом програму Радио Београда, где је водио и уређивао емисије „Аргумент више“ и „Недељом у 10“.  Стални је дописник листа „Дан“  из Подгорице.

Уређивао је и водио ТВ Хронику Шумадије и Поморавља која је била емитована из београдског студија.

Био је стални хонорарни дописник Радио Сарајева и сарајевског „Ослобођења“.  Писао је и за листове „Вечерњи лист“, „Слободна Делмацију“, „Ревију Д“, „Интернеционал“. Сарађивао је са Радио Сплитом, Радио Скопљем, српским Радио Чикагом.

Издавач: Ривел Ко-Београд

Писмо: Ћирилица

Број страна: 538

Повез: Меки

Тираж: 250

ИСБН: 978-86-82345-58-9

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси