Насловна  |  Бележница  |  Библиотека  |  Књиге чланова  |  Вања Булић – “Досије Богородица – Посебно издање”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Књиге чланова

08. 10. 2014.

Вања Булић – “Досије Богородица – Посебно издање”

Новинар и члан УНС-а Вања Булић објавио је књигу “Досије Богородица – Посебно издање”.

"Роман садржи пишчев додатак са пробраним фотографијама којим Вања Булић упознаје читаоца са мање познатим чињеницама о икони Богородице Филермосе, десној руци Јована Крститеља и улози малтешких витезова у чувању ових хришћанских светиња. Аутор открива дворске, полицијске и државне сплетке које представљају додатни путоказ читаоцу за лакше сналажење у литетарном лавиринту његовог претходног романа 'Досије Богородица'," наводе у Лагуни.

Роман'Досије Богородица' говори о две хришћанске светиње, десној руци Јована Крститеља и чудотворној икони Богородице Филермоса  донете из Јерусалима у XИ веку,  а које су током крсташких ратова седам векова биле заштитни знак малтешких витезова. Бежећи пред Наполеоном, витешки ред их је предао руском цару Павлу И, а после Октобарске револуције преживели наследници династије Романов дају светиње на чување Карађорђевићима. За време Другог светског рата светиње су скривене у манастиру Острог, а 1952. пребачене у полицијски сеф у Титограду. После четврт века, када је икона извађена из сефа, установљено је да су из Богородичине огрлице украдени један дијамант и велики плави сафир непроцењиве вредности.

Издавач: Лагуна
Формат: 13x20 цм
Број страна: 368
Писмо: Ћирилица
Повез: Тврд
Година издања: 2014.
ИСБН: 978-86-521-1709-3

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси