Насловна  |  Шта радимо  |  Акције  |  УНС успешно промовисао дигиталну писменост
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Акције

УНС успешно промовисао дигиталну писменост

Током „Онлајн недеље“, одржане прошле седмице широм Европе, Удружење новинара Србије успешно је организовало два предавања која је пратило више од 300 људи.

УНС је у петак, 22. марта, организовало предавање за осамнаест београдских средњошколаца ангажованих у новинарским секцијама. У оквиру предавања „Како писати и извештавати за веб“ ђаци су имали прилику и да сами напишу извештај са предавања. Извештаји ђака Прве, Четврте и Осме гимназије објављени су на сајту Удружења.

Школа веб новинарства Удружења новинара Србије отворила је за све заинтересоване у суботу, 23. марта,  предавање познатог блогера Истока Павловића на тему „Покретање личног блога и писање садржаја прилагођеног друштвеним медијима“. Поред полазника који похађају ову школу у седмој генерацији, преко сајта Школе  предавање је пратило 280 људи.

Током „Онлајн недеље“ на сајтовима УНС-а, Школе веб новинарства и УНС-овог Прес центра постављени су банери е- Виртуоз, за тестирање ИТ вештина и знања, као и Бројач, за регистрацију учесника акције. Бројач је показао да је у акцију учествовало укупно 99051 људи из европских земаља. Србија је по бројности заузела четврто место са 8492 учесника. Више учесника од Србије имале су Литванија, Русија и Румунија.

„Онлајн недеља“ одржана је од 18. до 24. марта и за циљ је имала приближавање информационих технологија грађанима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси