Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija vrši pritisak na radnike televizije Kragujevac
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 10. 2016.

Izvor: UNS

UNS: Policija vrši pritisak na radnike televizije Kragujevac

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog poziva koje policija svakodnevno upućuje predsedniku UGS „Nezavisnost" u Radio televiziji Kragujevac Goranu Antonijeviću da bi proverila „da li će tog dana biti štrajka“ i smatra ih pritiskom na slobodu medija.

Kako je UNS-u rekao Antonijević, iz policije ga zovu dva puta dnevno s obrazloženjem da, po pravilniku, treba da znaju kada će biti štrajk i koliko ljudi će učestvovati da bi u slučaju incidenta mogli da reaguju.

- Danas sam im odgovorio da po Zakonima o štrajku i radu nisam u obavezi da im dostavim te informacije, ukoliko se protest ne organizuje na otvorenom prostoru. Dužni smo da 24 časa pre štrajka obavestimo direktorku i to radimo redovno – kazao je Antonijević.

Podsećamo da je su zaposleni u RTK prošlog utorka započeli štrajk upozoranja i najavili generalni štrajk ukoliko ne budu isplaćene zaostale zarade i ispunjene obaveze iz ugovora o privatizaciji.

Zaposleni svakog dana, u različito vreme, na sat vremena prekidaju emitovanje programa.

Na pitanje UNS-a na osnovu kog pravilnika, dokumenta ili zakona oni moraju da znaju kada će se održavati štrajk, PU Kragujevac nije odgovorila.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi