Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Cinični ministar ujedinio struku protiv sebe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 07. 2016.

UNS: Cinični ministar ujedinio struku protiv sebe

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva ministra Ivana Tasovca i Vladu Srbije da preuzmu odgovornost za totalni fijasko Ministarstva kulture i informisanja u trošenju budžetskog novca za medije i da izvuku pouke iz te katastrofe pre formiranja nove Vlade. UNS smatra da cinizam kojim se Tasovac služi da bi sebe zaštitio, a novinare zavadio, baca ružno svetlo i na državu koja mu je poverila ozbiljan posao.

UNS podseća da nisu srpski novinari, već Tasovac i njegovi činovnici, usvojili Pravilnik po kom ministarstvo na naopak način tumači Zakon o javnom informisanju. Nije zakon kriv što je Tasovac odlučio da komisije ministarstva popuni kako ih je popunio. Nije zakon kriv što je Tasovac odredio da najstarije i najmasovnije novinarsko udruženje u komisijama njegovog ministarstva ima istu težinu kao i pojedini počasni članovi NUNS-a. Nisu srpski novinari krivi što se ministru ne sviđa katastrofa koju je izazvao, pa je sada prinuđen da poništava direktne posledice svojih odluka i novinare proglašava „larmadžijama“.

UNS poziva Vladu Srbije da na delu pokaže kako ne deli prezir prema novinarima koji demonstrira ministar Tasovac. Neka se ne čudi što mu profesija uzvraća prezir, jer je jedino u tome uspeo da ujedini struku. Nije nas hteo za stolom, već na meniju.

Komentari (5)

ostavi komentar
čet

11.08.

2016.

Fotoreporter [neregistrovani] u 11:19

Djavo je kriv

Djavo nam je kriv, jel? Pa, nije. Vi ste drage koleginice i kolege krivi, gotovo kao i onaj lik sa anarhističkim stajlingom. Kada sam ja vrištao da to ništa ne valja i da će ljudi ostati bez posla, kao i da će od ozbiljnih i respektabilnih regionalnih medija nastati tabloidna tandrkala sa po nekoliko zaposlenih... Ma, neću, bre, da psujem.
Pohlepna družina organizovana u Medijsku koaliciju je umesto da proskribuje naopak Zakon, udarila drvljem i kamenjem po novinarima i medijskim radnicima. Ljudima koji su samo želeli da sačuvaju svoji posao i čast.
I kao što to obično biva, nečastivi dođe po svoje. Dok ste "menjali intimni veš" sa klaviristom i njegovom sekretarom Mirkovićem bilo je sve OK, a sada odlazeći Tasovac i njegovi činovnici ne valjaju. Vidi ti to. Udrarilo "najstarije i najmasovnije novinarsko udruženje" u talambase. Ministar izazvao katastrofu i tome slično.
Ma, jete on kriv drugari, ali ste i vi. Više od njega, svakako. Zbog toga što ste, ubedjen sam, sasvim sigurno znali šta sledi, a niste pružili otpor. Naprotiv, podržavali ste kroz vašu organizovanu grupu ideje koje se kose sa zdravim razumom i čine direktnu štetu srpskom novinarstvu i novinarima. E, sada, kada su vas zavrnuli za lovu...
Želim vam svako dobro

Odgovori
ned

31.07.

2016.

Dragana [neregistrovani] u 00:59

Well done

Ponižavajuće i degradirajuće za novinarstvo, kulturu i javnost! Šta je učinio gospodin ministar ? Najveće razočarenje! U normalnoj, uređenoj zemlji, davno bi bio smenjen, ne samo što nikakav kulturološki iskorak nije napravljen, g. Tasovac se 'utopio'!

Odgovori
sub

30.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 20:33

bolesno

Nešto je bolesno u državi Srbiji ovo informisanje i valja ga hitno lečiti. A medijske zakone izmeniti što pre, jer će u suprotnom i dalje pljuštati medjusobne optužbe za nešto, što ste svi zajedno iskreirali. Pravilnik za vrednovanje medijskih projekata najhitnije.

Odgovori
sub

30.07.

2016.

Jovanka [neregistrovani] u 13:47

SRAM VAS BILO!

DOK STE PAKTIRALI SA TIM ISTIM TASOVCEM SUPER VAM JE BILO, SADA SVU KRIVICU ZA ONO ŠTO STE ZAJEDNO NAPRAVILI PREBACUJETE NA NJEGA.
MNOGI SU VAM NA VREME UKAZIVALI NA SVE OVO, ALI STE VI PODRŽAVALI OVAKVE ZAKONE I PRAVILNIKE.
SRAM VAS BILO!

Odgovori
sub

30.07.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 10:58

Clanstvo

Da li je ovo saopstenje predsednice, izvrsnog odbora, uprave ili clanstva UNS-a? Nemojte reci da ste odmah kontaktirali bazu. Zato se lepo potpisite, umesto sto se krijete iza organizacije.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi