Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Srpska lista da ne pravi selekciju medija koje poziva na događaje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 08. 2022.

Izvor: UNS

UNS i DNKiM: Srpska lista da ne pravi selekciju medija koje poziva na događaje

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu, Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje što Srpska lista na današnju konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj se govorilo o mogućem izlasku Srba iz kosovskih institucija, nije pozvala većinu medija koji izveštavaju sa Kosova.

UNS i DNKiM ističu da je Srpska lista za događaj obavestila samo tri redakcije – RTS, Kosovo onlajn i Televiziju Most, dok ostale redakcije, kako sa severa Kosova tako i južno od Ibra, nisu pozvane na ovaj važan događaj.

UNS i DNKiM podsećaju da je konferencija za štampu predstavnika Srpske liste organizovana samo dan nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da će ova partija svakodnevno odgovarati na pitanja svih medija.

UNS i DNKiM pozivaju  Srpsku listu da ne pravi selekciju novinara i da na događaje koje organizuje poziva sve medije, bez razlike. 

UNS i DNKiM ističu da je veoma važno da mediji koji rade na Kosovu i Metohiji, prenesu poruke lidera koji učestvuju u radu institucija u Prištini, posebno u trenutku izraženih tenzija na severu Kosova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi