Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje obračun Vladimira Đukanovića sa novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 07. 2022.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS osuđuje obračun Vladimira Đukanovića sa novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje verbalni obračun Vladimira Đukanovića, koji je na visokim funkcijama u pravosuđu i u vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, sa medijima i novinarima i smatra da takvo obraćanje prevazilazi granice kritičke komunikacije i ugrožava bezbednost novinara.

Na društvenoj mreži Tviter Đukanović poručuje grupi medija „prema vama nemam milosti“, obeležava istraživačke novinare kao „lažne“, „takozvane“ i tvrdi da bi u aferi Jovanjica na optuženičkoj klupi trebalo da budu Jelena Zorić, Vuk Cvijić i Stevan Dojčinović.

UNS ukazuje da se radi o istaknutim novinarima, a da je UNS upravo nagradio Jelenu Zorić zbog borbenosti u novinarskom izražavanju i hrabrog izveštavanja sa julskih protesta 2020. godine, a Vuka Cvijića za vest o hapšenju uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, koja je obeležila 2019. godinu.

UNS ističe da i u politički duboko polarizovanom društvu ovi novinari uživaju poverenje javnosti i zaslužuju podršku za svoj rad, što im UNS i ovim povodom daje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi