Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu protestuju zbog maltretiranja ekipe Radio Goraždevca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

14. 12. 2021.

Autor: UNS Izvor: UNS

UNS i UNS na Kosovu protestuju zbog maltretiranja ekipe Radio Goraždevca

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Kosovu protestuje zbog ometanja rada i neovlašćenog legitimisanja novinarske ekipe Radio Goraždevca u kojoj su bili glavni i odgovorni urednik ovog medija Darko Dimitrijević i snimatelj Milić Petrović i traži da policija pronađe osobe koje su maltretirale novinare.

Darko Dimitrijević, inače i predsednik UNS-a na Kosovu, koji je sa kolegom snimateljem pravio televizijski prilog u Rugovskoj klisuri, rekao je UNS-u da se pored njih zaustavilo vozilo iz kojeg je izašla nepoznata osoba u maskirnim pantalonama i na albanskom jeziku im tražila dokumenta.

“Pitao je: `Ko ste vi?`. Rekli smo da smo novinari Radio Goraždevca, nakon čega je postao agresivan. Zatim je iz automobila izašao i drugi čovek, koji je stao na nekoliko metara od nas. Osoba u maskirnim pantalonama nam je tražila dokumenta, a ja sam odbio da ih dam. Kolega Milić je prišao i pokazao pres karticu. Imali smo vidljive pres oznake na automobilu i kameru. Pitao sam da li su policija, ali nisam dobio nikakav odgovor. Imao sam osećaj da je muškarac u maskirnim pantalonama bio spreman da me udari. To je trajalo četiri, pet minuta, nakon čega su besno zalupili vrata i otišli”, rekao je Dimitrijević UNS-u.

Dimitrijević dodaje da su više puta snimali u Rugovoskoj klisuri, ali je ovo prvi put da su doživeli maltretiranje.

“To je pokazatelj kako deo albanske zajednice gleda na Srbe, jer čim su videli automobil beogradskih registarskih oznaka i kameru vratili su se 100 metara u rikverc da se raspravljaju i obračunavaju s nama”, naveo je Dimitrijević.

UNS i UNS na Kosovu traže od tužilaštva da preispita odluku da nema mesta pokretanju istrage i smatraju da se radi o pokušaju zastrašivanja novinara od strane osoba čiji identitet mora da utvrdi policija. 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi