Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i SNS traže...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 03. 2005.

UNS i SNS traže...

UNS i SNS istovremeno očekuju da se u Zagrebu pruži maksimalna bezbednost i sloboda rada novinara na subotnjem košarkaškom meču između domaćina Zagreba i Crvene Zvezde.

Događaji u prethodna dva vikenda nedvosmisleno potvrđuju da su novinari, snimatelji i fotoreporteri meta nasilnika i huligana i da su njihova bezbednost i životi ugroženi samo zato što dolaze iz Srbije ili Hrvatske.

UNS i SNS, takođe, od svojih članova očekuju da u medijima za koje rade ne stvaraju atmosferu revanšizma i širenja govora mržnje.

UNS i SNS još jedanput podsećaju da traže energičnu i uspešnu istragu i kažnjavanje vinovnika napada i povređivanja novinara u Zagrebu i Beogradu.

UNS i SNS na kraju pozivaju navijače i građane Beograda da pokažu kako naša prestonica ume da dočeka goste kako dolikuje dobrom domaćinu i da je za sportski i nikakav drugi revanš.Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije traže da policija i redarska služba košarkaškog kluba Partizan preduzmu sve potrebne mere kako bi gostovanje i utakmica sa Cibonom u nedelju protekla bez incidenata i kako bi novinarima iz Hrvatske i Srbije bio omogućen normalan i nesmetan rad.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi