Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljive uvrede funkcionera PSG-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

23. 05. 2021.

Izvor: UNS

UNS: Neprihvatljive uvrede funkcionera PSG-a

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uvrede koje je funkcioner Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Radovanović na društvenoj mreži Tviter izneo na račun Kandidacione komisije UNS-a i Predraga Azdejkovića, člana Uprave UNS-a.

Član Izvršnog odbora PSG-a Radovanović naveo je danas, u svojoj objavi na Tviteru, da izbori u UNS-u neće biti u skladu sa Statutom, jer su novinari „kriminalci i lopovi“. Nakon što je član Uprave UNS-a Azdejković pokušao da mu objasni da je mešanje države u interne izbore u Udruženju novinara štetno, Radovanović mu je uputio niz uvreda, nazivajući ga „džukelom“, „ogavnim“...

UNS osuđuje mešanje državnih organa i politike u interne stvari Udruženja, a političare poziva da prestanu sa lažnim optužbama na račun novinara i da se uzdrže od napada na njih. 

Podsećamo da nasilna retorika u javnom prostoru ugrožava bezbednost novinara i slobodu medija, koje će UNS nastaviti da brani bez obzira na poslednje atake na nezavisnost Udruženja i autonomiju u odlučivanju UNS-ovih organa.  

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

23.05.

2021.

novinar [neregistrovani] u 20:16

Azdejkovic

Ako je Azdejkovic novinar ja sam trotinet.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi