Naslovna  |  Novinari na sudu  |  Izveštaji sa suđenja  |  Odloženo suđenje novinaru Branku Žujoviću i portalu Slobodna Subotica
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izveštaji sa suđenja

24. 11. 2022.

Autor: S.D Izvor: UNS

Odloženo suđenje novinaru Branku Žujoviću i portalu Slobodna Subotica

Današnje ročište po tužbi Aleksandra Radulovića, upravnika službe ginekologije i akušerstva u Subotici protiv novinara Branka Žujovića i Udruženja Slobodan grad, izdavača portala Slobodna Subotica odloženo je zbog preciziranja tužbe.



Zastupnici i tužioca i odbrane predočili su sudu dokaz iz APR-a da je Udruženje slobodan grad u likvidaciji i da zbog toga tužba mora biti precizirana.

Sledeće ročište zakazano je za 12. april 2023. godine.

Aleksandar Radulović je tužio novinara Branka Žujovića i portal u kome je on radio kao novinar i glavni i odgovorni urednik, jer je u nekoliko tekstova navedeno da je tužilac operisao trudne žene dok je imao korona virus i time ih doveo u opasnost. Tekstovi su objavljeni na portalu Slobodna Subotica u junu i julu 2020. godine.

Tužilac tvrdi da je ovim tekstovima ugrožena njegova reputacija kao uglednog stručnjaka i za pretrpljene duševne bolove traži naknadu od 300.000 dinara.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi