Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  Konkurs za sufinansiranje projekata elektronskih medija na Kosovu i Metohiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

15. 09. 2009.

Konkurs za sufinansiranje projekata elektronskih medija na Kosovu i Metohiji


                                                       REPUBLIKA SRBIJA             
                                                 MINISTARSTVO KULTURE


                                      
   Sektor za medije

na osnovu Člana 21. Zakona o ministarstvima (»Službeni glasnik RS«, br. 65/08) i Zakona o budžetu Republike Srbije za 2009. godinu (“Službeni glasnik RS”,broj 102/08 i 31/09), raspisuje

    KONKURS

za sufinansiranje projekata/programa elektronskih medija sa sedištem na Kosovu i Metohiji

1
       
Predmet konkursa je sufinansiranje proizvodnje programskih sadržaja elektronskih javnih glasila u Republici Srbiji značajnih za ostvarivanje javnog interesa.

Cilj konkursa je: Očuvanje srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta i jezika, ostvarivanje prava građana na javno informisanje; razvoj medijskog pluralizma; podsticaj medijskog stvaralaštva u oblasti kulture, nauke i obrazovanja.

Opšti kriterijumi za ocenjivanje projekata su:

● značaj projekta za ostvarivanje prava na javno informisanje;

● validna argumentacija projekta;

● adekvatna specifikacija budžeta usklađena i obrazložena sa stanovišta planiranih projektnih aktivnosti;

● održivost projekta.

2

Opšti uslovi konkursa: Pravo učešća na konkursu imaju osnivači elektronskih javnih glasila sa sedištem na Kosovu i Metohiji, kao i pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa sa sedištem na Kosovu i Metohiji. Predloženi projekat se mora realizovati preko javnog glasila.

Svaki predlagač može konkurisati samo sa jednim projektom. Predlagači ne mogu konkurisati sa istim projektom sa kojim su već učestvovali na konkursu Ministarstva kulture.

Maksimalni iznos traženih sredstava za realizaciju projekta iznosi 1.000.000,00 dinara. Ministarstvo kulture pokriva do 80% ukupne vrednosti projekta.

Dodeljena budžetska sredstva moraju biti utrošena do kraja marta 2010. godine.

U budžetu Ministarstva kulture za namenu ovog konkursa opredeljeno je 8.000.000,00 dinara.

3

Prijave na konkurs podnose se na obrascima koji se mogu dobiti u Ministarstvu kulture ili preuzeti sa sajta Ministarstva kulture, na stranici Konkursi i stranici Konkurs u oblasti medija, Sektora za medije: http://www.kultura.sr.gov.yu/?jez=&p=35


Obavezna dokumentacija:

● obrazac 1 (opis projekta);

● obrazac 2 (specifikacija troškova projekta);

● dokument o pravnom statusu (dozvola za emitovanje radio i/ili TV programa, rešenje o registraciji);

● bilans stanja i bilans uspeha iz prethodne poslovne godine;

● kratke biografije ključnih učesnika projekta (najviše 3 učesnika);

● overena izjava javnog glasila ili javnih glasila u kojima će programski sadržaji biti emitovani (obavezno samo za pravna lica registrovana za produkciju televizijskog i radijskog programa);

● dokaz o uplati Republicke administrativne takse od 150,00 dinara na racun 840-742221-843-57, poziv na broj 97 50-016, namena

● Tarifni broj 1 (Zakon o republičkim administrativnim taksama Sl.glasnik RS, br. 43/03, 51/03, 53/04, 42/05, 61/05, 101/05, 42/06 i 47/07).

● Prijave se podnose u 5 štampanih primeraka i elektronskom obliku (disketa ili CD) na adresu: Ministarstvo kulture, Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd , sa naznakom za Konkurs u oblasti informisanja.

Dodatne informacije se mogu dobiti na telefon 011/3398-899.

4

Konkursna komisija će razmatrati pristigle predloge projekata na osnovu navedenih kriterijuma i utvrditi predlog za sufinansiranje projekata. Konačnu odluku o dodeli sredstava donosi ministar. Rezultati konkursa bice objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture.

Konkurs je otvoren danom objavljivanja na sajtu Ministarstva kulture, 01.09.2009. godine, i traje zakljucno sa 25.09.2009.godine. Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 15.10.2009. godine.

Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

© 2009 Ministarstvo kulture Republike Srbije, Vlajkovićeva 3, Beograd, Tel/faks: +381 11 303 21 12Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi