Naslovna  |  Konkursi  |  Ostali konkursi  |  CINS organizuje trening istraživačkog novinarstva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ostali konkursi

27. 03. 2023.

Autor: CINS/ UNS Izvor: CINS

CINS organizuje trening istraživačkog novinarstva

Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i Transparentnost Srbija organizuju onlajn obuku od 24. do 26. aprila na kojoj će izabrani polaznici biti u prilici da nauče ili usavrše tehnike istraživačkog novinarstva.

Trening je dostupan svim novinarkama i novinarima, posebno se podstiču prijave onih koji su na početku novinarske karijere,  kao i predstavnici civilnog društva koje zanimaju istraživačke tehnike.

Za prijavu je potrebno poslati radnu biografiju (CV) i motivaciono piismo putem gugl upitnika do 9. aprila do 23:59 (zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje).

Izabrani polaznici će biti u prilici da nauče kako da prepoznaju zloupotrebu javnih sredstava, koje baze podataka mogu da koriste u radu i kako, kako da traže informacije od nadležnih, kako da napredno pretražuju Internet, na koji način kroz interaktivne grafike i video formate da približe čitaocima svoje priče, kako da budu sigurni da su im tekstovi „otporni na metke“ (provera činjenica).

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće pišite na office@cins.rs (najkasnije do 5. aprila kako bismo imali vremena da odgovorimo na sva pitanja).

Svi prijavljeni će do 17. aprila biti obavešteni da li su izabrani za polaznike treninga. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi