Naslovna  |  Konkursi  |  Nagrade  |  Festival mentalnog zdravlja: Otvoren nagradni konkurs za etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Nagrade

19. 11. 2021.

Izvor: Cenzolovka

Festival mentalnog zdravlja: Otvoren nagradni konkurs za etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju

Na Festivalu mentalnog zdravlja ove godine će prvi put biti dodeljene nagrade novinarima i novinarkama za etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju. Konkurs je otvoren do 30. novembra.

S ciljem da se podstakne „unapređenje medijskog praćenja tema važnih za dobrobit i mentalno zdravlje stanovništva”, ove godine će na Festivalu mentalnog zdravlja prvi put biti dodeljene nagrade novinarima i novinarkama za etičko izveštavanje o toj temi.

„Mediji imaju značajnu ulogu u formiranju i podizanju društvene svesti o problemima mentalnog zdravlja kroz način izveštavanja o njima”, navode organizatori i dodaju da će ovogodišnja nagrada biti dodeljena za etičko izveštavanje o rodno zasnovanom nasilju.

Oni objašnjavaju da medijsko izveštavanje o nasilju bez senzacionalizma i u skladu sa etičkim kodeksom, može značajno da doprinese adekvatnom informisanju i edukovanju stanovništva o ovom fenomenu, te pozivaju novinare i novinarke koji su izveštavali o fizičkom, psihičkom ili seksualnom nasilju da se prijave na nagradni konkurs.

U uslovima se navodi da radovi moraju biti objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja, u periodu od 1. januara 2021. godine do datuma isteka konkursa. Pravo učešća na konkursu imaju svi novinari i novinarke, koji žive i rade na teritoriji Srbije.

Svaka prijava treba da sadrži:

Osnovne podatke autora/autorke (ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresu, nekoliko rečenica o profesionalnom iskustvu autora/autorke),

Osnovne informacije o radu (kategoriju rada, naziv rada, datum objave, informaciju gde je objavljen rad, medijsku kuću i link ka objavljenom radu; autori i autorke radova koji su objavljeni samo u štampanim medijima, mogu da pošalju skenirani rad u pdf formatu)

Prijave se mogu poslati do 30. novembra, a nagrade će biti dodeljene u decembru 2021. godine.

Više informacija u pozivu Festivala mentalnog zdravlja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi