Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Zahtev još u fioci
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 12. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Zahtev još u fioci

Nema sednice odbora oko namere "Kurira" da otkupi akcije VAC

Sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj bi, na zahtev LDP, trebalo da se raspravlja o tvrdnjama ove partije da dnevni list ”Kurir” pokušava da kupi akcije nemačke kompanije VAC u tri medijske kuće - ”Politici”, ”Dnevniku” i ”Novostima” - još nije zakazana.

Poslanik LDP Zoran Ostojić kaže da je uveren da ima indicija da ”iza ovog medijskog aranžmana stoje centri moći u DS”:

- Predsednica odbora Jelena Trivan treba da zakaže sednicu i tako razreši situaciju o ulozi njene stranke. Ovo ćutanje i nezakazivanje sednice nam govori da smo u pravu. Predstavnici ”Kurira” potvrdili su da su zainteresovani da kupe deo od VAC-a, a predstavnici ”Politike” tvrde da nisu dobili ponudu. Zato je važno da se održi sednica Odbora i da se sve otkrije.

Ostojić dodaje da će sačekati još malo, a ukoliko sednica ne bude zakazana, LDP će početi da skuplja potpise poslanika i tako zahteva sastanak članova Odbora.

LDP i dalje tvrdi da je okvirni ugovor o preuzimanju akcija VAC-a u tri medijske kuće potpisan još 10. novembra na aerodromu u Diseldorfu, a parafe su stavili predstavnici ”Kurira” i nemačke kompanije.

”Novosti” su juče još jednom tražile od VAC-a odgovor na pitanje da li je to tačno i da li je dogovoreno da se definitivni ugovor potpiše 24. decembra, na šta je Pol Binder, šef Odseka za odnose sa javnošću VAC-a, odgovorio:

- Ponoviću, VAC pregovara sa različitim zainteresovanim stranama o prodaji naših akcija u Srbiji. Naša odluka da se povučemo sa tržišta Srbije je konačna.

Antrfile: Ministarstvo dolazi na kraju

Ministarstvu nije stigao nikakav zvaničan zahtev o promeni vlasništva u medijskim kućama u kojima nemački VAC ima udeo - kaže za ”Novosti” Dragana Milićević Milutinović, pomoćnica ministra zadužena za medije.

- Procedure su takve da saglasnost za promenu vlasničke strukture prvo treba da da Agencija za zaštitu konkurencije. Tek kada postoji dozvola Agencije, zainteresovani se obraćaju Ministarstvu i od njega traže ”zeleno svetlo”.

V. N.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi