Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Borba za medijsku moć
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 12. 2011.

Izvor: Pregled

Borba za medijsku moć

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković izjavila je juče da će Agencija postupiti prema prijavi poslanika Zorana Ostojića koja se tiče navodne namere lista „Kurir“ da otkupi udele nemačke kompanije VAC u dnevnim listovima „Politika“, „Večernje novosti“ i „Dnevnik“.

„Dobili smo prekjuče to pismo i ono je zavedeno kao predstavka i tako ćemo i postupiti. Ako se to bude odnosilo na pitanja iz nadležnosti agencije, odnosno ako se radi o funkcionerima, imovini, sukobu interesa ili o radu političkih stranaka, neposredno ćemo sprovesti radnje“, rekla je Markovićeva novinarima.

Funkcioner LDP-a Zoran Ostojić optužio je Demokratsku stranku da nizom prikrivenih aranžmana namerava da otkupi udele VAC-a u dnevnim listovima „Politika“, „Večernje novosti“ i „Dnevnik“, kako bi uspostavila potpunu kontrolu nad ključnim štampanim medijima.

Ostojić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se list „Kurir“ u tom pokušaju pojavljuje samo kao paravan za direktan uticaj moćnih pojedinaca iz vlasti koji nameravaju da „potpuno zagospodare medijskom scenom pre početka izborne kampanje“.

Prema njegovim rečima, okvirni ugovor s kompanijom VAC oko preuzimanja njihovog udela u dnevnim listovima potpisan je u Diseldorfu 10. novembra, a višemilionski posao preuzimanja vlasništva u „Politici“, „Večernjim novostima“ i „Dnevniku“ treba da bude realizovan do 22. decembra.

Ostojić je kazao da je namera da se kao finansijer kupovine udela pojavi konzorcijum domaćih firmi koje su pod kontrolom DS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi