Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Pismo SUBNOR-a RTS-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 12. 2011.

Izvor: www.rts.rs

Pismo SUBNOR-a RTS-u

Predsednik SUBNOR-a uputio pismo Generalnom direktoru RTS-a u kome ga upozorava da će ta organizacija bojkotvati pretplatu "ukoliko se pojave sadržaji koji prljaju antifašističku borbu".

Predsednik SUBNOR-a Srbije Miodrag Zečević, u pismu generalnom direktoru RTS Aleksandru Tijaniću, konstatuje da je "RTS, po svom programu i ponašanju, sve manje javni servis svih građana, i da sve čini kako bi se omalovažio pokret i izbrisalo iz istorije sećanje na njegovu pobedu nad fašističkim okupatorom".

Za političku i kulturnu orijentaciju RTS, SUBNOR smatra da "odavno ne izražava interese građana Srbije, bar njenog najvećeg dela, i da je u funkciji konzervativnih snaga srpskog društva".

"Partizanski filmovi i serije, koje odavno ne dajete, podizali su umetnički nivo i kvalitet filmskog programa i dopunjavali nedostatke koje ima Vaš filmski televizijski program", navedeno je u saopštenju, koje prenosi Fonet.

"Neposredan povod obraćanja je serija 'Selo gori, a baba se češlja', koju smo doživeli kao osveženje dosta sumornog programa Vaše, i nekih drugih televizija".

U pismu se navodi da su ih iznenadile dve-tri epizode koje u odudarale od očekivanog nivoa i koncepcije, koju izražava cela serija. Te epizode bile su "u funkciji ulične politike pronacističke kolaboracije i rehabilitacije kolaboracionističke fašističke ratne prošlosti u Srbiji 1941-1945. godine".

"Ukoliko se pojave sadržaji koji prljaju antifašističku borbu, učesnike NOP i rehabilituje fašistička prošlost u Srbiji, SUBNOR će pozvati sve svoje članove, porodice palih boraca i antifašistički opredeljene građane da obustave plaćanje televizijske pretplate", kaže se u saopštenju te organizacije.


Ovde možete pogledati kompletan tekst pisma SUBNOR-a.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi