Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  „Preko raja do pakla“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 12. 2011.

Izvor: Danas

„Preko raja do pakla“

Promovisan prvi roman Branislava Docina

Požarevac - Pred prepunom dvoranom ljubitelja pisane reči, koji su imali vremena da odvoje za ovo književno druženje, obratio se recezent romana Nino Brajović, sekretar Udruženja novinara Srbije i Mile Lazić, naš poznati profesor književnosti.

Među prisutnim gostima književnoj večeri prisustvovali su i Ljiljana Smajlović, Veroslava Malešević, Vesna Radusinović, prof. dr Olga Perović, Ratka Čepin, prof. dr sci Miroslav Oparić, prof. dr Zoran Stanković, Rade Obradović i ostali prijatelji i stručni saradnici, koji su tokom godina pružili veliku podršku i stručnu pomoć autoru, kako bi svojim čitaocima, kroz pisanu reč, najvernije prikazao proces ekspanzije i nezadrživosti velikog zla, koje zalazi u sve anale narkomanije, tabletomanije i alkoholizma.

Originalnim scenografskim i narativnim pristupom, autor je izašao iz kolotečine monotonih i smorljivih književnih večeri, na kakve smo navikli, i uvodio nas u epistolarnu priču romana preko zvuka flaute i devojačkog glasa, koji je dopirao do slušalaca kao iz neke druge vremenske dimenzije, vodeći nas kroz najupečatljivije dramske zaplete romana; koji nam kazuje istinu o surovoj i nemilosrdnoj stvarnosti savremenog života.

Veštim manipulativnim pristupom autora, čitalac nesvesno ulazi u igru u kojoj svako može prepoznati sebe i svet u kome živi. Na upečatljiv način, kojim je autor tu temu ispričao, ne vodeći računa pri tom, ko će sve prepoznati sebe i svoje prijatelje; roman vas vodi u sve pore društvenog života, poroke i strasti običnog čoveka.

Ova knjiga se čita u dahu. Svojevrsni je književni apel, neizostavni prijatelj i savetnik roditeljima; da malo više obrate pažnju na svoju decu i zaštite ih od savremene urbane i nemilosrdne stihije, koja guta sve pred sobom.

- Samo nam je ljubav potrebna, bez veštački i nasilno izazvanih strasti i poroka - na kraju promocije poručio je autor ove intrigantne, ali nažalost potpuno istinite priče, koja odslikava našu realnost.

M. V.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi