Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gajović: Do kraja ovog meseca novac za medijske konkurse
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 04. 2020.

Izvor: Beta

Gajović: Do kraja ovog meseca novac za medijske konkurse

Ministarstvo kulture i informisanje je zaražilo od Ministarstva finansija da planovima o pomoći ugroženima pandemijom budu obuhvaćeni i mediji, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu kulture informisanja Aleksandar Gajović.

"Reč je o novčanoj pomoći i obeštećenju, kao i za druge privredne subjekte. U tom smislu od Ministarstva finansija smo tražili da nam odobri sredstva planirana za projektno sufinansiranje", rekao je Gajović Novom magazinu.

"Mi smo završili sve konkurse sem za internet medije, ali ta sredstva su bila zaustavljena zbog vanrednog stanja. Verujem i imam nagoveštaj da će uskoro biti odobrena i najverovatnije ćemo do kraja ovog meseca uspeti da ih prosledimo medijima po osam završenih konkursa", dodao je on.

"Rešenja su gotova, sem za internet, čekamo da ih ministar potpiše, a potpisaće ih onog trenutka kad dobijemo novčana sredstva i možemo odmah da ih plasiramo...  Imam informacije da će biti do kraja meseca, ali ništa ne mogu da garantujem", naveo je on.

Na pitanje da li je Ministarstvo konsultovano kada je donošen sporni zaključak Vlade Srbije po kome je samo Krizni štab mogao daje informacije o pandemiji i o odluci o konferencijama za novinare bez prisustva novinara, Gajović je dogovorio da nije jer je ministar imao zdravstvenih problema a on radi od kuće.

"Ministarstvo je deo Vlade, a tamo se odluke donose jednoglasno, samim tim stav Vlade je i stav Ministarstva. Odluka koju pominjete motivisana je zaštitom novinara i snimatelja i na neki način je bila preporuka struke i generalno je ovih mesec dana o mnogo čemu odlučivala struka, na šta mi kao mediji i profesionalci nismo navikli", rekao je on.

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

24.04.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 12:27

A LOKALNI MEDIJI?

Ohrabrujuće za medije je ako se desi ono što on najavljuje povodom republičkih konkursa. Međutim, ostaje pitanje šta će biti sa konkursima lokalnih samouprava oko sufinansiranja medijskih projekata.Neke su čak zaustavile svoje već raspisane konkurse, a ostali verovatno čekaju ukidawe vanrednog stanja. Kragujevac i Trstenik su jedini u Srbiji koji su svoje konkurse okončali putem onlajn sednica komisija.Mogli su to da učine i drugi?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi