Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Udvostručena kazna za napadača na novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 11. 2011.

Izvor: Dnevnik

Udvostručena kazna za napadača na novinara

Apelacioni sud u Beogradu o slučaju Vladimira Mitrića iz Loznice

Apelacioni sud u Beogradu je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Loznici napadaču na lozničkog novinara Vladimira Mitrića preinačio u delu o kazni koju je udvostručio i, zbog krivičnog dela teške telesne povrede, Ljubinka Todorovića osudio na godinu dana zatvora.

Mitrić je juče rekao Tanjugu da je upravo dobio pisani otpravak presude izrečene posle dve pretresa, u septembru i oktobru, pred tročlanim većem Apelacionoig suda kojim je predsedavao Sretko Janković, postupajući po žalbama koje su na prvostepenu presudu uputili osnovni javni tužilac u Sremskoj Mitrovici i Todorovićev branilac.

U presudi Apelacionog suda je navedeno da je uvažena „žalba Osnovnog javnog tužioca u Sremskoj Mitrovici (koji je po službenoj dužnosti učestvovao u postupku), pa se presuda Osnovnog suda u Loznici od 8. septembra 2010. godine preinačava samo u delu odluke o kazni”.

Apelacioni sud je potvrdio prvostepenu odluku kojom je „zbog krivičnog dela teške telesne povrede” Todorović „oglašen krivim”, a preinačio je prvobitnu presudu „samo u delu odluke o kazni”, osudivši optuženog „na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”.

U obrazloženju presude Apelacioni sud je naveo da je prvostepenom presudom Todorović „oglašen krivim zbog krivičnog dela teške telesne povrede iz člana 53, stav 1 KZ RS i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci”, u koju mu je uračunato vreme provedeno u jednomesečnom pritvoru.

Navedeno je i da je optuženi „obavezan da plati troškove krivičnog postupka u iznosu od 94.207 dinara i 5.000 dinara na ime paušala” i da oštećenom Mitriću „nadoknadi troškove u iznosu od 255.000 dinara, sve u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom izvršenja”.

Napad na Mitrića, dopisnika „Večernjih novosti”, dogodio se 12. septembra 2005. godine u centru Loznice, u ulazu zgrade u kojoj je stanovao, oko 22 sata, a izveden je mučki, iza leđa, drvenim predmetom sličnom palici za bejzbol, pri čemu je Mitrić zadobio prelom leve podlaktice i druge teške telesne povrede.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi