Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Veća kazna napadačima na Pančića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 11. 2011.

Izvor: www.b92.net

Veća kazna napadačima na Pančića

Beograd - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za po sedam meseci kazne zatvora dvojici napadača na novinara Teofila Pančića 24. jula 2010. u Beogradu.

Miloš Mladenović i Danilo Žuža su pravosnažno osuđeni na po godinu dana zatvora zbog napada.

Sud je, kako se navodi u saopštenju, uvažio žalbu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu u pogledu odluke o kazni, jer je sud dao prevelik značaj olakšavajućim okolnostima za Mladenovića i Žužu.

Iz tog razloga, nije bilo mesta ublažavanju kazne okrivljenima ispod zakonom propisanog minimuma za krivično delo nasilničko ponašanje, navodi Apelacioni sud.

Sud podseća da su Mladenović i Žuža bez ikakvog povoda napali Pančića, da su ga neposredno pre fizičkog napada pratili, idući za njim i kada je oštećeni menjao linijski prevoz, čime su iskazali izuzetnu upornost da svoju odluku o napadu realizuju, bez obzira na "smetnje koje su se ogledale u činjenici da je oštećeni menjao prevozna sredstva".

Apelacioni sud nalazi da su kazne od po godinu dana zatvora srazmerne stepenu njihove krivice i nužne da izraze društvenu osudu za ovo krivično delo.

Za krivično delo nasilničko ponašanje, za koje se terete Mladenović i Žuža, zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora.

Mladenović i Žuža su 24. jula prošle godine oko 23.15 sati, po prethodnom dogovoru, u autobusu 83, koji je stajao na stanici u Zemunu fizički napali Pančića udarajući da teleskopskom palicom i rukama.

Okrivljeni su na taj način zadali novinaru lake telesne povrede u predelu glave i trbuha, ali su i znatnije ugrozili spokojstvo građana i narušili javni red i mir. Potom su trčećim korakom pobegli sa mesta napada.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi