Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ćirić: Drastično manji broj predstavnika Medijske koalicije u ovogodišnjim konkursnim komisijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

05. 03. 2020.

Izvor: Televizija Valjevo plus, UNS

Ćirić: Drastično manji broj predstavnika Medijske koalicije u ovogodišnjim konkursnim komisijima

Novinar nedeljnika „Napred“ i član Izvršnog odbora UNS-a Slobodan Ćirić za Televiziju Valjevo plus rekao da je da je od 114 medijskih konkurs koji su ove godine raspisani na lokalu formirano 56 konkursnih komisija, a da se u njih pet trenutno nalaze predstavnici Koalicije novinarskih i medijskih udruženja - Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Lokal Pres.

Istakao je da je prošle godine predstavnika Medijske koalicije u konkursnim komisijama bilo ukupno 86, a da je ove godine došlo do drastičnog pada.

Govoreći o prošlogodišnjim medijskim konkursima rekao je da je prema podacima Udruženja novinara Srbije u prvoj polovini prošle godine listovima i portalima Alo, Srpski telegraf, Kurir, Informer i Srbija danas dodeljeno oko 233 hiljade evra, uprkos tome što ovi mediji drastično krše novinarski kodeks.

Gostovanje Slobodana Ćirića pogledajte u video prilogu:

Komentari (3)

ostavi komentar
sub

07.03.

2020.

Giga Moravac [neregistrovani] u 15:38

Ima li kraja....

Tim "eksperata" u sastavu Đorđe Kovačević iz Kruševca, predstavnik Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) ,Nenad Savić iz Vranja, koji je podneo samostalnu prijavu, Zdenka Kožik iz Stare Pazove, koju je predložio ComNet udruženjeelektronskih medija Srbije, Aleksandra Krčmar iz Šida, koju je predložilo udruženje Nova mreža Srbije (NMS) i Zoran Panić iz Pirota, koji je podneo samostalnu prijavu a koje je "odabralo" Gradsko veće predložilo je tom istom veću da opredeljenih 23.000.000 dinra za sufinasiranje medijskih projekata u Kraljevu ,u ponedeljak 09.03.2020.godine (ras)podeli tako da 3.855.000 ili 16,76% dobiju "mediji" iz Užica ,Čačka , Vrnjačke Banje i Beograda,da glavni mediski promoter SNS -a u Kraljevu Radio televizija Kraljevo (sa još dva nazovi samostalna producenta) dobije13.000.777 dinara ili 57,44%. Za (po)bočne satelite,još dve lokalne TV, opredeljeno je još 4.500.000 dinara ili 19,56%... Svi ostali iz Kraljeva koji "ne oštre pero" počastvovani su sa1.545.600 dinara ili 6,72%...Pozdrav za sve članove UNS-a i NUNS-a iz Kraljeva!

Odgovori
pet

06.03.

2020.

Stojan Marković [neregistrovani] u 22:18

medijski stručnjaci

Ako bi ovogodišnji sastav komisija na konkursima MKI i po gradovima i opštinama bio kriterijum za definisanje pojma medijskog stručnjaka, onda srazmerno broju stanovnika i medija najveći broj "medijskih stručnjaka" živi u Nišu i Vranju. Gledano po tome iz koje redakcije ili čak iz koje porodice dolaze članovi komisija, opet Niš i Vranje jer najveća koncentracija "medijskih stručnjaka" po ovom kriterijumu je u redakciji TV Vranje, a još uže gledano najveći medijski stručnjaci su iz niške porodice Miljković, i tata i sin.
I ko sada ima pravo da kaže da je u Srbiji: što južnije, to tužnije.

Odgovori
čet

05.03.

2020.

anonymous [neregistrovani] u 20:39

TOTALNO TAČNO

Bravo kolega Ćiriću, svaka ti je ka u Njegoša! Iz većine komisija su eliminisani pravi profesionalci.U pravu ste što kažete da se "iz aviona vidi" kako se pare poreskih obveznika dele podobnim a ne dobrim projekta u javnom interesu građana, ili tajkunskim vlasnicima medija.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi