Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šutanovac: Odgovorni oni koji su dokument dali novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 10. 2011.

Izvor: TANJUG

Šutanovac: Odgovorni oni koji su dokument dali novinarima

Ministar odbrane Dragan Šutanovac veruje da je postupak koji novosadsko tužilaštvo vodi protiv novinarke Jelene Spasić zbog teksta "Državni organi potpuno nespremni za rat" zakonski utemeljen.

Šutanovac, međutim, smatra da novinari ne treba da snose odgovornost ukoliko dobiju dokument označen kao državna tajna i da su odgovorni koji su im dali takav dokument.

On je gostujući u emisiji "Između redova" na TV B92 rekao da i od novinara očekuje da se ponašaju državotvorno, napomenuvši da se to ne treba očekivati samo od državnih organa.

Šutanovac je dodao da se postavlja i pitanje društvene odgovornosti, odnosno da li novinari treba da prenesu informacije označene kao državna tajna, napomenuvši da se u teksu "Državni organi potpuno nespremni za rat", koji je u junu objavio "Nacionalni građanski" ne radi o Vojsci Srbije.

Prema ranijim saopštenjima Udruženja novinara Srbije, Spasićevu i urednika, sada već ugašenog novosadskog lista Milorada Bojovića Tužilaštvo u Novom Sadu je optužilo da su, odavši državnu tajnu, naneli štetu bezbednosti Srbije.

Tužilaštvo je zatražilo da suđenje bude bez prisustva javnosti, a Spasićeva je odbila da učestvuje u tajnom suđenju i do ponedeljka će, kako je preneo UNS, pripremiti prigovor na optužnicu.



Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi