Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Režimska hajka na hrabre
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

19. 10. 2011.

Izvor: Pravda

Režimska hajka na hrabre

Srpska napredna stranka zahteva od države da prekine napade na novinare

Srpska napredna stranka (SNS) smatra da je podizanje optužnice protiv novinarke Jelene Spasić i urednika „Nacionalnog građanskog“ lista, Milorada Bojovića, nastavak režimske hajke na novinare i medije koji imaju smelosti da pišu i objavljuju istinu, koja Demokratskoj stranci toliko smeta.

Neka Tužilaštvo u Novom Sadu objasni kako je to Jelena Spasić ugrozila bezbednost Republike Srbije, kada u svom tekstu nije otkrila niti raspored vojnih jedinica, niti lokacije vojnih postrojenja, niti mesta na kojima se čuvaju gorivo i municija, niti planove premeštanja trupa za slučaj angažovanja, niti bilo koji strateški podatak - stoji u saopštenju SNS.

SNS zahteva od režima da prekine sa anticivilizacijskim i antievropskim napadima na slobodu štampe, kao što je neosnovana optužnica protiv novinarke i urednika lista „Nacionalni građanski“, koji od prošlog petka čak više i ne postoji, i da prekine da koristi Tužilaštvo da bi kažnjavao one koji imaju smelosti da rade svoj posao u interesu javnosti.

Peticiju protiv suđenja novinarima Jeleni Spasić i Miloradu Bojoviću za jedan dan potpisalo je preko 270 novinara, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Među prvim potpisnicima su, kako je precizirano, glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović, urednik RTV B92 Veran Matić, glavni urednik „Dnevnika“ Aleksandar Đivuljskij, urednik nedeljnika „Pečat“ Milorad Vučelić, urednica dnevnog lista „Pravda“ Slavica Jovović i urednik nedeljnika „Svedok“ Vladan Dinić.

Podršku peticiji do sada su dali i predsednik Društva sudija Srbije Dragana Boljević, predsednik SPO Vuk Drašković, poslanik G17 plus Željko Ivanji i brat ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, Jovo Ćuruvija.

„Glas protiv krivičnog progona ovih novinara podigli su i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka Rodoljub Šabić, a UNS-u su se u osudi priključili NUNS i NDNV“, navodi UNS.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi