Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suvlasnik SBB kupuje deo Pinka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

31. 08. 2011.

Izvor: Blic

Suvlasnik SBB kupuje deo Pinka

Vrednost pregovora o prodaji dela televizije procenjena je na 150 miliona evra

Deo Televizije Pink uskoro bi moglo da pređe u ruke jednog od vlasnika SBB-a, investicionog fonda „Mid Europa partners“. Kako kažu iz ove televizije, započeli su pregovore o prodaji vrednoj 150 miliona evra.

- Razgovori i pregovori su u toku, i ako dođe do značajnih odluka, javnost će biti blagovremeno obaveštena - piše u saopštenju „Pink medija grupa“, u okviru koje posluje i Televizija Pink.

Odluka o početku pregovora o dokapitalizaciji doneta je 25. avgusta, a iz SBB-a nam je potvrđeno da je došlo do razgovora između predstavnika „Mid Europa“ i Pinka.

Međutim, kako kažu, lokalni menadžment kompanije SBB nije uključen u ove razgovore i otuda ne mogu da potvrde šta je bio povod sastanka.

Inače, kompanija SBB se od 2007. godine nalazi u vlasništvu britanskog investicionog fonda „Mid Europa partners“ (MEP) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Iz njihove londonske kancelarije nismo dobili jasnu potvrdu da će uskoro postati vlasnici „ružičaste televizije“.

- Ne možemo potvrditi spekulacije o bilo kojoj pojedinačnoj temi, ali redovno posećujemo najuspešnije kompanija u Srbiji i s njima razgovaramo o moguć im investicijama ili zajedničkim projektima. Naše interno pravilo je da ne komentarišemo ovakve vesti i stoga ne možemo da vam damo potvrdu. Srbija je, zajedno s nekim drugim zemljama na zapadnom Balkanu, jedan od osnovnih investicionih regiona.

Nadamo se da ćemo nastaviti ulaganje u Srbiju i tako privući u vašu zemlju širok spektar globalnih investitora i banaka - kažu za „Blic“ iz ovog fonda.

Antrfile : Ko je ,,Mid Europa"


,,Mid Europa partners" je nezavisna privatna firma koja  investira u područje centralne i istočne Evrope, a teška je oko 2,2 milijarde evra. Ulažu kapital od 25 do 200 miliona, i to u likvidne kompanije koje vrede od 100 miliona do 1.500 miliona.

Ivana Stojanov

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi