Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Dva teksta, tri tužbe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 08. 2011.

Izvor: Večernje novosti

Dva teksta, tri tužbe

Glavni i odgovorni urednik "Borskih novina" pred sudom

Zbog dva teksta, objavljena u lokalnom listu „Borske novine“, Miroslav Radulović, glavni i odgovorni urednik tog štampanog medija, moraće tri puta da dokazuju nevinost.

Tužbe su najavili direktori ovdašnje „Elektrodistribucije“ i Muzeja rudarstva i metalurgije, Dragan Milošević i Slađana Đurđekanović, kao i Milena Strojić, radnica Opštinske uprave u gradu bakra.

- U članku se, umesto mog prezimena, navodi izvesna „gospođa Pušikarović“, zbog čega će glavni i odgovorni urednik na sudu morati da objasni na koga je mislio - kaže Slađana Đurđekanović.

- Jer, autor navodi da je „ta gospođa, nedavno, napravila pometnju kad je pozvala policiju da vidi ko je ukrao vagonet kojeg su iz parka preselili na Četvrti kilometar“, što sam ja učinila...

Inače, u tom gradskom listu - u poslednjih nekoliko brojeva - na neprimeren način prozivaju se novinari, radnici Opštinske prave i aktuelni gradski čelnici, zbog čega se oglasio i Saša Trifunović, poverenik NUNS za istočnu Srbiju.

- Od Nezavisnog udruženja novinara Srbije zatražio sam da se izjasni o tome da li se novinar „Borskih novina“ pridržavao etičkih normi i novinarskog kodeksa, o čemu će, najverovatnije, mišljenje dati Sud časti - kaže Trifunović.

Antrfile : Psovke

Od Miroslava Radulovića, koji je svojevremeno dobio novinarsku nagradu „Dušan Bogavac“, nismo uspeli da dobijemo objašnjenje, jer je odbio razgovor uz konstataciji da „nema poverenja u dopisnika ‘Novosti’“, ali da će o svemu obavestiti našu redakciju.

Posle toga, uz bujicu psovki, napustio je borski „Medija centar“...

Lj. Trifunović

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi