Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijska strategija do 15. septembra?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 08. 2011.

Izvor: Danas

Medijska strategija do 15. septembra?

Komisija formirana za sugestije na predlog Nacrta medijske strategije trebalo bi da završi svoj posao tokom ove ili sledeće sedmice, nakon čega će ovaj dokument biti zvanično predstavljen javnosti i poslanicima Skupštine Srbije.

Ministar kulturre, informisanja i informacionog društva Predrag Marković potvrdio je za Danas da je, obaveštavajući premijera da je tekst strategije završen, zatražio da se strategija uputi Vladi i bude usvojena do 15. septembra.

Prema nezvaničnim informacijama, u tekstu koji još nije predstavljen javnosti ostalo je svega 20 do 30 odsto od predloga koji je napisala radna grupa sačinjena od predstavnika novinarskih udruženja.

Komisija formirana ovim povodom imala je u ponedeljak prvi sastanak na kojem je članovima predstavljena verzija strategije koju je uradilo Ministarstvo kulture nakon primedbi i sugestija nakon javne rasprave.

Osim predstavnika Sektora za medije i telekomunikacije, komisiju čine predstavnici Ministarstva finansija, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji, kao i eksperti Evropske komisije i radne grupe koja je sačinila prvi tekst nacrta i Agencije za zaštitu konkurencije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi